Huszonnégy ország között hazánkat is Jézus és Szűz Mária oltalmába ajánlották Fatimában

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_medjugoriatemplom14.jpgKatolikus püspökök – a koronavírus-világjárvány okán – huszonnégy országot, köztük Magyarországot és nyolc további európai államot ünnepélyesen felajánlottak Jézus Szentséges Szívének és a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján a Fatimai Szűzanya kegyhelyén.

A fatimai kegyhelyen a hívek a főpásztorok vezetésével rózsafüzért, majd litániát imádkoztak a Boldogságos Szűz Mária közbenjárását kérve a koronavírus-járvány áldozataiért és minden érintettért.
António Marto bíboros, fatimai megyéspüspök az ünnepélyes szertartáson elhangzott beszédében arra emlékeztetett, hogy a kis fatimai látnokok, a három pásztorgyerek közül ketten áldozatul estek a spanyolnáthajárványnak.
A fatimai főpásztor a gyerekekért, az idősekért és a leggyengébbekért fohászkodott; imádságában arra kérte a Boldogságos Szűz Máriát, hogy adjon vigaszt az orvosoknak, az ápolóknak, nővéreknek, az egészségügyi dolgozóknak és az önkéntes beteggondozóknak, továbbá, hogy erősítse meg a családokat és a közösségeket a felebaráti szeretetben.
Ezt követően a fatimai megyéspüspök megújította a Jézus Szentséges Szívének és a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének való felajánlást. Portugália mellett – az adott nemzetek püspöki konferenciájának kérésére – a világ további huszonhárom országát, köztük kilenc európai államot ajánlottak Jézus és a Szűzanya oltalmába március 25-én Fatimában: Albániát, Bolíviát, Costa Ricát, Guatemalát, Indiát, Kenyát, Kolumbiát, Kubát, Lengyelországot, Magyarországot, Mexikót, Moldovát, Nicaraguát, Kelet-Timort, Panamát, Paraguayt, Perut, Romániát, Spanyolországot, Tanzániát és Zimbabwét.
Amint korábban megírtuk, a Portugál Püspöki Konferencia – a koronavírus-világjárvány idején – az elmúlt héten bejelentette, hogy március 25-én este újra felajánlják országukat Jézusnak és Szűz Máriának. Bejelentésüket követően a Spanyol Püspöki Konferencia kérte, hogy Spanyolországot is ajánják fel ugyanezen liturgia keretében. Ezután a Portugál Püspöki Konferencia a kezdeményezéshez való csatlakozásra hívta más nemzetek püspöki konferenciáit, hogy kérésükre együtt az ő országaikat is Jézus és Szűz Mária oltalmába ajánlják. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke március 25-én jelezte erre vonatkozó szándékát.
A Portugál Püspöki Konferencia arra is emlékeztetett, hogy Szent II. János Pál pápa 36 évvel ezelőtt, 1984. március 25-én az egész világot felajánlotta a Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Szívének.
Spanyolországban eddig már több áldozatot szedett a világjárvány, mint Kínában; Portugáliában közel háromezer fertőzöttet regisztráltak, és mintegy ötvenen haltak meg a koronavírus miatt. Világszerte több mint 21 ezren haltak meg a járvány következtében.
Március 25-én Írország katolikus püspökei is a Szűzanya oltalmába ajánlották a szigetországot. Az augsburgi és a passaui egyházmegye főpásztorai, Bertram Meier és Stefan Oster püspökök is megújították egyházmegyéjük felajánlását Szűz Máriának.
Fordította: Gátas Judit
Forrás: CNA.com
Fotó: Ricardo Perna/Shutterstock
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…minden nap ajándék, hogy te magad is ajándék legyél.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 2. csütörtök, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mi a különbség a dogma és az Egyház tanítása között?

Mi a különbség a dogma és az Egyház tanítása között? A dogma szó jelentése: igazság, amely mindenhol érvényes.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube