Milyen hippokratészi eskü?

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_korhaz-2.jpgEgy kórház teljes intenzív osztálya lelépett, hátrahagyva a betegeket

A Hunyad megyei Szászváros (Orăştie) kórházának intenzív osztálya gyakorlatilag megszűnt, miután az osztály egyetlen orvosa, öt ápoló és öt asszisztens egyszerre mondott fel, majd le is léptek sorsukra hagyva a betegeket.
Az osztályon egyetlen asszisztens maradt.
Grațiela Achim, a kórház igazgatója elmondta: teljesen elképedt a történteken. Egy orvosnővel ugyan már egyeztetnek, úgy néz ki fel is veszik, de ő csak húsvét után tud kezdeni náluk, az intenzív osztály addig biztosan nem működik.
A távozó személyzet azzal indokolta a döntést, hogy félnek az új koronavírustól.
Az igazgató ugyanakkor Vasilică Potecă, Hunyad megye prefektusa szerint cáfolta, hogy a védőfelszerelés hiánya miatt távozott volna a személyzet, szerinte van mindenük, ami szükséges lehet.
A kórházba ráadásul eddig egyetlen Covid-19-ben szenvedő beteget sem utaltak be.
Az egészségügyi alkalmazottakon jelenleg hatalmas a nyomás a világjárvány miatt. Már három hazai kórház van karantén alatt a vírus miatt (egy bukaresti, egy suceavai és egy dévai), az Argeș megyei Mioveni kórházában pedig minden orvos felmondott a szükséges védőfelszerelés hiányára hivatkozva, miután megtudták, hogy koronás betegeket is kell majd kezelniük.
www.foter.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Mindannyian árnyékból és fényből gyúrt lények vagyunk, mindenki érzi magában a sarat, a marék port, amelyből született, de érezzük magunkban Isten leheletét is, a Szentlelket, amely vezet, mozgat, alakít bennünket.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 25. hétfő, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Sok, szép, új dolog...

Ha egy biciklivel közlekedem, aztán beülök egy autóba, nem tagadtam meg a közlekedést, hanem gyorsabbá, kényelmesebbé tettem.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube