GYAPJAS TINTAGOMBA

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_gyapjas_tintagomba.jpgDodóval Torockószentgyörgyön találtunk egy hatalmas folt ilyen gyapjas tinta gombát... nem merték leszedni, pedig finom, ehető gomba!! Most hétvégén szeretnék kimenni a természetbe, mindenkit bíztatok, irány az erdő, a mező, míg ilyen jó idő van! Zárójelben: óvatosan, de a jó gombát le lehet szedni!! 

A világot megismerni, megszeretni, kint a természetben lehet!! A katekizmus szerint azért vagyunk a világon, hogy azt megismerjük, megszeressük és így a mennyországba jussunk!! Mindenkit bíztatok, hogy kezdjük el "megismerni" ezt a gyönyörű világot!! Isten csodáinak megismerése a jó Istenhez vezet bennünket! 
Szeretettel, 
Csaba t.
GYAPJAS TINTAGOMBA
(COPRINUS COMATUS)
Az ízletes gyapjas tintagomba Közép-Európa erdeiben, legelőin és mezőin elterjedt. Különlegessége, hogy az eleinte fehér kalap egy önfeloldódási folyamat következtében idővel elfeketedik, elfolyósodik. Nevét arról kapta, hogy korábban ezt a keletkező sötét folyadékot tintaként használták fel. Húsz féle aminosavat tartalmaz, ami között megtalálható a nyolc esszenciális is. Mindemellett ásványi anyagokban, nyomelemekben és biológiailag aktív anyagokban (pl. ergothionein) is gazdag.
A gyapjas tintagomba elsősorban a szénhidrát háztartásra gyakorolt kedvező befolyásáról ismert. Állatkísérletek, valamint cukorbetegek körében végzett humán vizsgálatok egyaránt kimutatták, hogy javítja a glükóz felhasználását, illetve vércukorszint-csökkentő hatással rendelkezik, ami a hasnyálmirigy inzulintermelésére gyakorolt előnyös befolyására vezethető vissza. A kutatók beszámolói szerint a gomba hatóanyagai egyfajta “védőernyőt” hoznak létre az inzulintermelésért felelős sejtek fölött (Langerhans-szigetek sejtjei). További kutatások arra utalnak, hogy a gyapjas tintagomba a cukorbetegség kései szövődményeit (pl. keringési zavarok) is képes ellensúlyozni. A tanulmányok kimutatták, hogy a gyógygomba túlsúly esetén is előnyösnek bizonyul, a vércukorszintre és összanyagcserére gyakorolt jótékony befolyásának köszönhetően segíti a fogyást.
Csíragátló, illetve a gombás fertőzések elleni hatását is igazolták (pl. Candida albicans esetén), ami azért jelentős, mert az ilyen fertőzések jelentősen megzavarhatják a belek egészséges működését és a szervezet természetes védekezőképességét. Ismert a gomba hatóanyagai és a nemi hormonok közti kölcsönhatás is, ami a hormonérzékeny tumorok esetében (pl. mellrák) védő hatáshoz vezethet.
A GYAPJAS TINTAGOMBA ISMERT HATÁSAI RÖVIDEN
A vércukorszint szabályozása ill. csökkentése
Az összanyagcsere normalizálása
A fogyás támogatása
Csiragátló és gombásodás-gátló hatás
A szervezet támogatása a tumorok feletti felügyeletben
www.vargagyogygomba.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Milyen képek fejezik ki számomra a tökéletességet? Semmiképpen sem a vágyaktól való tökéletes szabadság, a lét fölött való lebegés, hanem például az édesanyjához odabújó gyermek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 4. péntek, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Istenhez vezető szeretet útja

A szertartások, szokások, hagyományok, megannyi beidegződés is csak eszközök, mankók, melyek által a szeretet útján továbbmehetünk. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube