A pápa a Santa Maria Maggiore bazilikában magyarországi útját a Szűzanya oltalmába ajánlotta

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_343292479_617145406661569_8268637362535807061_n.jpgFerenc pápa 106. alkalommal kereste fel a római bazilikát, hogy imádkozzon a Salus Populi Romani Mária-ikon előtt, és rá bízza az április 28-30. közötti budapesti zarándoklatát, amelyet egy olyan Európa szívébe tesz, „ahol a háború jeges szele tovább fúj” – mint mondta a vasárnapi Regina Coeli ima alkalmával.

Ferenc pápa nem mulasztotta el ez alkalommal sem, mint minden egyes új apostoli útja előtt, hogy most Magyarországra indulása előtt néhány nappal is elmenjen a Santa Maria Maggiore-bazilikába, és rábízza az Európa szívébe vezető zarándokútját a Szűzanyára. Ez lesz a 41. nemzetközi apostoli útja, és ez a 106. alkalom, hogy a pápa, péteri szolgálatának kezdete óta megszakítás nélküli hagyományként, felkeresi a római bazilikát, hogy a Salus Populi Romani oltalmát kérje, a római nép számára kedves Mária-ikon előtt, amelyet a hagyomány szerint Szent Lukács festett. Ferenc pápa megállt néhány percre egyedül, csendben, tolószékben ülve a Mária-ikon előtt. Majd visszatért a Vatikánba - tájékoztat a Szentszék Sajtóterme.
Imakérés a Regina Coeli alkalmával
A pápa a Szűzanya oltalma mellett arra kérte a híveket, hogy az április 28-30. között esedékes magyarországi útjára imával kísérjék el. Múlt vasárnap, április 23-án a déli Regina Coeli imádság alkalmával emlékeztette a világot, hogy három napra Magyarország fővárosába Budapestre utazik, „hogy teljessé tegye azt az utat, amelyet 2021-ben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra tett.” Az úttal kapcsolatban Jorge Mario Bergoglio mindig mondta, hogy egy olyan Európában kerül rá sor, „amely felett továbbra is a háború jeges szele fúj”, miközben „sokak elvándorlása sürgető humanitárius kérdéseket tűz napirendre”. A pápa szeretettel fordult magyar fivéreihez és nővéreihez, akik az érkezésére készülnek: „Szívből köszönöm ezt. Kérek mindenkit, hogy kísérjen el imával”.