A FOCIBAN EGY VERESÉG MÉG NEM A VÉGE

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_koln01.jpgAz A csoport két kezdő mérkőzésének színhelyén, Münchenben és Kölnben is ökumenikus istentiszteletet tartottak az Európa-bajnokságért.

A nyitómérkőzést pénteken játszotta Münchenben a német Nationalelf a skót válogatott ellen. A belvárosban lévő Szent Mihály-templomban a Német Püspöki Konferencia sportért felelős püspöke, Stefan Oster is felszólalt a müncheni istentiszteleten, ahol elmondta: „A végén csak egy csapat nyer. Remélem azonban, hogy mindenekelőtt a játék és a közösség öröme fog győzni.” A passaui püspök kiemelte, hogy „a fociban egy vereség még nem a vége, akkor is fel lehet ismerni a a szépséget, az erőt és az örömöt, ami a játékból fakad.”
A szombati magyar-svájci mérkőzés előtt a kölni dómban is hasonló istentiszteletre került sor, amelyen magyar szurkolók is részt vettek. Az alkalmon Robert Kleine a székesegyház plébánosa köszöntötte a résztvevő szurkolókat, elmondta, hogy azért szervezték ezt az alkalmat, hogy a tornán „részt vevő nemzetek közötti békéért és barátságért imádkozzanak”.
Az ökumenikus imaalkalmon Bernhard Seiger kölni evangélikus lelkész elmondta, hogy a nemzetközi esemény lehetőséget ad a helyieknek arra, hogy megismerjék, „milyen Skóciában, Magyarországon vagy Svájcban. Ezt a vendégszeretetet, sokszínűséget és egymás iránti nyitottságot szeretnénk megtapasztalni Kölnben is. Isten nem egyformának teremtett minket, és nyitottsággal el tudjuk fogadni és tisztelni tudjuk mások egyediségét.”
Forrás: domradio.de
Képek: KNA /DR
Borítókép: Robert Kleine, a kölni székesegyház plébánosa magyar szurkolókkal