„Isten éltesse a Szentatyát”

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_benedek_papa01.jpgÁprilis 16-án ünnepli 84. születésnapját XVI. Benedek pápa. A világ minden részéről érkeznek a jókívánságok a Vatikánba.

Politikai és egyházi méltóságok, a kultúra képviselői és a hívek fejezik ki elismerésüket és szeretetüket a 84 éves pápának, aki születésnapján is –  ugyanúgy, mint máskor – folytatja apostoli tevékenységét. II. Erzsébet királynő üzenetében öröméről és imáiról biztosítja a Szentatyát születésnapja alkalmából, nagy szeretettel emlékezve az Egyesült Királyságban tett emlékezetes látogatására.
A L'Osservatore Romano a hagyományos „Ad multos annos, Sancte Pater” jókívánsággal köszönti XVI. Benedeket, amelyet az olvasók és a hívek nevében fogalmaz meg, a pápát köszöntve: a világ híveinek lelki közelségéről biztosítja a Szentatyát, akik nagy szeretettel és érdeklődéssel vannak iránta és tanítása iránt. Szavai mindig azon meggyőződésről tanúskodnak, hogy Isten a világ világossága – írja a vatikáni napilap.
A köszöntők között szerepel Federico Lombardi SJ szentszéki szóvivő, a Vatikáni Rádió és Televízió igazgatója: „84 év! Isten éltesse a Szentatyát! Egy hosszú élet az Atya és az egyetemes egyház szolgálatában nagy elkötelezettséggel és fáradhatatlan munkával. Mi mindannyian, a Vatikáni Rádió, a Vatikáni Televíziós Központ és a Szentszéki Sajtóterem, továbbá egyéb intézmények, akikkel szoros együttműködésben vagyunk Péteri szolgálata érdekében, nagy hálával és elismeréssel követjük a Szentatyát. Kiváltság számunkra, hogy mi is segíthetjük az egyetemes egyház vezetésére irányuló szolgálatát." A rádióhallgatók, a tévénézők és az olvasók nevében azon jókívánságát fejezte ki a szenszéki szóvivő, hogy az Úr még sok időn át adjon egészséget és erőt Benedek pápának, s „hitéről tanúskodó szavai és tekintete továbbra is megvilágítsa és megörvendeztesse értelmünket és szívünket".
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír