Bárki csatlakozhat: kezdődik a Maros-oázis kialakítása

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_1294792_nagy.jpgÁprilis 16-án, azaz szombaton nagyszabású akció veszi kezdetét a Maros-part egyik, mintegy négyhektáros, az UTA-teniszpályák és az újaradi híd közötti szakaszán.

Török Zsolt aradi alpinista kezdeményezésére, az Explorer Egyesület aradi szervezete és az Aradi Polgári Tanács (CLC) támogatásával, az Aradi Vízgazdálkodási Vállalat partnerségével, önkéntes alapon kitakarítják és a látogatók, turisták számára járhatóvá teszik az említett füves részt. A projekt a Maros-oázis nevet kapta, mivel az ötletgazdák egy kellemes, tiszta, szabadidős és kirándulóhelyet álmodtak meg a zöld övezeten. A szervezők állítják: nem fognak betonozni, kövezni, padokat és egyéb kültéri kellékeket sem helyeznek el, mert nem akarják megbontani a természet egységét. Arra azonban ügyelni fognak, hogy minden szemetet elhordjanak – a területen gyakran tanyáznak csövesek, mások oda hordják az építkezési, háztartási hulladékokat –, és civilizált körülményeket teremtsenek azoknak, akik szabadidejükben pár órára kimenekülnének a természetbe a város forgatagából.
Az egyéves futamidejű projekt alatt a partnerek vállalják, hogy önerőből, illetve támogatásokból tisztán tartják a területet, ehhez azonban az kell, hogy az arra járó emberek is vigyázzanak a természetre és ne űzzenek gúnyt mások munkájából.
A városközponttól körülbelül tízpercnyire található Maros-oáziskialakításának első lépéseként tehát szombaton elkezdik a takarítást. Aki szeretne segíteni, csatlakozhat a csapathoz, melynek tagjai délelőtt 9 órakor találkoznak a Maros-gáton, a Gloria stadion mellett (Tóth Sándor–Eroul Necunoscut utcák sarka). Bővebb információkért hívják a 0721-363-869 vagy a 0771-503-519-es számot.
Sólya R. Emília
nyugatijelen.com