Térjünk le az arrogancia útjáról – kérte a pápa

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_kep-papa.jpgAz emberiség sebeit úgy tudjuk meggyógyítani, ha életünket a testvéri szeretet szolgálatába állítjuk – figyelmeztetett a Szentatya a vasárnap déli Úrangyala ima előtt mondott beszédében, amelyben megemlékezett a vasárnap Szatmárnémetiben boldoggá avatott Scheffler János vértanúról is.

A materiális és lelki szükségleteken, vagyis a szegény államokban szükséget szenvedők éhségén és az őket érő igazságtalanságokon, valamint a gazdag államokban élők depresszióján és útvesztésén úgy segíthetünk, ha Jézusra tekintünk. A vasárnapi evangéliumban (Mt 11,25–30) olvassuk: „Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes és az én terhem könnyű.”
Krisztus szavai valódi gyógyulást kínálnak az emberiség sebeire. Mind a társadalmi, emberi kapcsolatainkban, mind a teremtett világgal kapcsolatban fel kell adnunk az arroganciát, és erőszakot, amelyet a pozíció, a hatalom, a siker eléréséért bevetünk. Csak a Krisztus által kínált út az, ami valóban biztosítja az emberiség jövőjét – mondta Benedek pápa.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A legkisebb, legfonnyadtabb krumpli is, míg élet van benne, növeszti csíráját a fény felé. És miért? Hogy gyökeret eresszen. Hogy virága legyen, hogy termést hozzon, hogy megajándékozza a világot. Ha minden egyszerű teremtmény erre vágyik, miért ne lenne meg ez bennünk is, emberekben? (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 20. kedd, István napja van. Holnap Sámuel és Hajna napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Mert ott volt.”

Európán végigsöpört két világháború, forradalmak követték egymást, nagy anyagi jólét szakadt sokak nyakába, legtöbben nagyobb komfortban élünk, mint évszázadokkal ezelőtt a fejedelmek, nagyurak, míg sokak megélhetése pedig bizonytalanná vált.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube