Térjünk le az arrogancia útjáról – kérte a pápa

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_kep-papa.jpgAz emberiség sebeit úgy tudjuk meggyógyítani, ha életünket a testvéri szeretet szolgálatába állítjuk – figyelmeztetett a Szentatya a vasárnap déli Úrangyala ima előtt mondott beszédében, amelyben megemlékezett a vasárnap Szatmárnémetiben boldoggá avatott Scheffler János vértanúról is.

A materiális és lelki szükségleteken, vagyis a szegény államokban szükséget szenvedők éhségén és az őket érő igazságtalanságokon, valamint a gazdag államokban élők depresszióján és útvesztésén úgy segíthetünk, ha Jézusra tekintünk. A vasárnapi evangéliumban (Mt 11,25–30) olvassuk: „Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes és az én terhem könnyű.”
Krisztus szavai valódi gyógyulást kínálnak az emberiség sebeire. Mind a társadalmi, emberi kapcsolatainkban, mind a teremtett világgal kapcsolatban fel kell adnunk az arroganciát, és erőszakot, amelyet a pozíció, a hatalom, a siker eléréséért bevetünk. Csak a Krisztus által kínált út az, ami valóban biztosítja az emberiség jövőjét – mondta Benedek pápa.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mondhatják, hogy mindenkinek a maga gyermeke a legszebb – ez így van rendjén –, de a teóriáknál még fontosabb, hogy bármely vallás követője feltegye magának a kérdést: „A magam hite mit hoz ki belőlem?” Ha a válasza az, hogy szép, értelmes, embertársaihoz odahajló, a maga megújításán, jobbá tételén szüntelen fáradozó életet, akkor jó úton jár. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 9. hétfő, Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Hivatás

Ami az oroszlánnak az erős izom és karom, az az emberek számára a szeretet, a szolidaritás, a türelem, a figyelem, ezek nélkül képtelen életben maradni. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube