Szentföldi barátok között

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_szendfoldiferencesekkel.jpgA ferences rend legfőbb elöljárója, José Rodríguez Carballo miniszter generális júniusban a Szentföldön járt, hogy találkozzék az ottani ferencesekkel.

A szentföldi kusztódia a ferences rend egyik legnépesebb, több mint háromszáz tagú provinciája. Különlegessége, hogy soknemzetiségű közösség. Ezért a generális először az úgynevezett diskretórium tagjaival folytatott megbeszélést. Ez a testület a kusztódiában élő szerzetesek nyelvi csoportok szerint választott grémiuma. Carballo szentföldi útja során külön találkozott a Júdeában és a Galileában élő rendtársaival. Felkereste a jeruzsálemi klarissza közösséget, ellátogatott Betlehembe, a Táborhegyre és Szent Ferenc 1219-es útját követve a Haifai öbölbe, valamint Akkó (Acre) városába is.
Szerdahelyi Csongor
Ferences Sajtóközpont

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 10. péntek, Amália napja van. Holnap Nóra és Lili napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Lám, lám, ilyen hatalom- ...”

A kereszténység első ezeréves történelmében is voltak csoportok, akik az apostoli tanítással szembehelyezkedtek, voltak, akik Krisztus istenségét, mások emberségét tagadták, mégsem végezték ki őket.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube