Szentföldi barátok között

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_szendfoldiferencesekkel.jpgA ferences rend legfőbb elöljárója, José Rodríguez Carballo miniszter generális júniusban a Szentföldön járt, hogy találkozzék az ottani ferencesekkel.

A szentföldi kusztódia a ferences rend egyik legnépesebb, több mint háromszáz tagú provinciája. Különlegessége, hogy soknemzetiségű közösség. Ezért a generális először az úgynevezett diskretórium tagjaival folytatott megbeszélést. Ez a testület a kusztódiában élő szerzetesek nyelvi csoportok szerint választott grémiuma. Carballo szentföldi útja során külön találkozott a Júdeában és a Galileában élő rendtársaival. Felkereste a jeruzsálemi klarissza közösséget, ellátogatott Betlehembe, a Táborhegyre és Szent Ferenc 1219-es útját követve a Haifai öbölbe, valamint Akkó (Acre) városába is.
Szerdahelyi Csongor
Ferences Sajtóközpont

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 22. szerda, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube