Fotózd le a keresztény közösséget és nyerj!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_fotos.jpgA gyulafehérvári főegyházmegye idei pasztorális tervéhez kapcsolódóan a Keresztalja fotópályázatot hirdet. A pályázat témája a kommunió: a latin eredetű szó közösséget, kapcsolattartást jelent. Jakubinyi György érsek a kommunió évét meghirdető körlevelében Szent Jánost idézve írja: „Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást.” (1 Jn 4,11)

Ebben minden benne van: kereszténynek lenni, katolikus egyházközségben élni, egyszerűen szeretetközösséget jelent, ahol „Isten szerelméért” (régi mondás = Isten iránti szeretetből) az egyházközség tagjai figyelnek egymásra.” A főpásztor emlékeztet, hogy itt felsorolhatnánk a kis katekizmusból az irgalmasság lelki és testi cselekedeteit (például éhezőknek ételt adni), majd rámutat, hogy ezt jelenti a kommunió a gyakorlati keresztény életben.
A Keresztalja arra keresi a választ, hogyan lehetne megragadni a kommuniót a fotográfia eszközeivel. Olyan alkotásokat várunk, amelyek az élő közösséget mutatják be, megragadva azt a pillanatot, amelyben a lehető legszemléletesebben van jelen a keresztény kommunió. Szeretnénk felhívni a pályázók figyelmét arra, hogy a gyulafehérvári főegyházmegye pasztorális bizottsága egy kis tájékoztató füzetet is kiadott a kommunió évében, amelyből további gondolatok meríthetők a témával kapcsolatosan. A füzet minden plébánián megtalálható.
A fotók közül a legjobbakat folyamatosan közöljük a Keresztaljában illetve a Keresztalja.ro honlapon, a díjazásra pedig szakértő zsűrit szeretnénk felkérni. A képeket az ősz folyamán egy vándorkiállításon is bemutatnánk, az első helyszín Gyergyószentmiklós lenne.
A pályázat nyílt, bárki résztvehet Erdélyből és a határon túlról. Egy pályázó legfeljebb 5, színes vagy fekete-fehér, digitális fotót nevezhet be a pályázatra. A fotók hosszabbik oldala legalább 2000 pixel legyen, ajánlott a JPG kiterjesztés használata.
Díjak: I. díj – 150 lej, II. díj – 100 lej, III. díj – 50 lej.
Beküldési határidő: 2011. augusztus 31.
Címünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A fotókat kizárólag e-mailben fogadjuk el, papír alapú képek fogadására nincs lehetőség. Sok sikert, szép nyarat és jó fotókat kívánunk mindenkinek!
www.keresztalja.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Krisztus szenvedésével nem szüntette meg az emberi fájdalmat, hanem annak értelmetlenségét vette el, általa tisztulhat, erősödhet emberségünk, szeretetünk, önfeláldozásunk. Kodály Zoltán valahogy így fogalmazott: „Életutunkon a keresztek olyanok, mint a kottában – felemelnek.” (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 16. hétfő, Edit napja van. Holnap Zsófia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus

(Jézus) szülei minden évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube