Fotózd le a keresztény közösséget és nyerj!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_fotos.jpgA gyulafehérvári főegyházmegye idei pasztorális tervéhez kapcsolódóan a Keresztalja fotópályázatot hirdet. A pályázat témája a kommunió: a latin eredetű szó közösséget, kapcsolattartást jelent. Jakubinyi György érsek a kommunió évét meghirdető körlevelében Szent Jánost idézve írja: „Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást.” (1 Jn 4,11)

Ebben minden benne van: kereszténynek lenni, katolikus egyházközségben élni, egyszerűen szeretetközösséget jelent, ahol „Isten szerelméért” (régi mondás = Isten iránti szeretetből) az egyházközség tagjai figyelnek egymásra.” A főpásztor emlékeztet, hogy itt felsorolhatnánk a kis katekizmusból az irgalmasság lelki és testi cselekedeteit (például éhezőknek ételt adni), majd rámutat, hogy ezt jelenti a kommunió a gyakorlati keresztény életben.
A Keresztalja arra keresi a választ, hogyan lehetne megragadni a kommuniót a fotográfia eszközeivel. Olyan alkotásokat várunk, amelyek az élő közösséget mutatják be, megragadva azt a pillanatot, amelyben a lehető legszemléletesebben van jelen a keresztény kommunió. Szeretnénk felhívni a pályázók figyelmét arra, hogy a gyulafehérvári főegyházmegye pasztorális bizottsága egy kis tájékoztató füzetet is kiadott a kommunió évében, amelyből további gondolatok meríthetők a témával kapcsolatosan. A füzet minden plébánián megtalálható.
A fotók közül a legjobbakat folyamatosan közöljük a Keresztaljában illetve a Keresztalja.ro honlapon, a díjazásra pedig szakértő zsűrit szeretnénk felkérni. A képeket az ősz folyamán egy vándorkiállításon is bemutatnánk, az első helyszín Gyergyószentmiklós lenne.
A pályázat nyílt, bárki résztvehet Erdélyből és a határon túlról. Egy pályázó legfeljebb 5, színes vagy fekete-fehér, digitális fotót nevezhet be a pályázatra. A fotók hosszabbik oldala legalább 2000 pixel legyen, ajánlott a JPG kiterjesztés használata.
Díjak: I. díj – 150 lej, II. díj – 100 lej, III. díj – 50 lej.
Beküldési határidő: 2011. augusztus 31.
Címünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A fotókat kizárólag e-mailben fogadjuk el, papír alapú képek fogadására nincs lehetőség. Sok sikert, szép nyarat és jó fotókat kívánunk mindenkinek!
www.keresztalja.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege, hogy a másik emberre figyelek, kiüresítem önmagamat. Jézus Krisztus nem napi nyolc órára jött el az Égből, hogy közben félállásban a mennyei ügyes-bajos dolgokkal is tudjon foglalkozni a földi elintéznivalói után, hanem kiüresítette önmagát, hogy csak mi legyünk az Ő gondjai (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 14. péntek, Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lelkiismeret és vallásszabadság

A lelkiismereti és vallásszabadság jogos védelméből vallásháborúk törtek ki, melyek súlyos vérengzésekhez, igazságtalanságokhoz vezettek oda-vissza.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube