Fotózd le a keresztény közösséget és nyerj!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_fotos.jpgA gyulafehérvári főegyházmegye idei pasztorális tervéhez kapcsolódóan a Keresztalja fotópályázatot hirdet. A pályázat témája a kommunió: a latin eredetű szó közösséget, kapcsolattartást jelent. Jakubinyi György érsek a kommunió évét meghirdető körlevelében Szent Jánost idézve írja: „Ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást.” (1 Jn 4,11)

Ebben minden benne van: kereszténynek lenni, katolikus egyházközségben élni, egyszerűen szeretetközösséget jelent, ahol „Isten szerelméért” (régi mondás = Isten iránti szeretetből) az egyházközség tagjai figyelnek egymásra.” A főpásztor emlékeztet, hogy itt felsorolhatnánk a kis katekizmusból az irgalmasság lelki és testi cselekedeteit (például éhezőknek ételt adni), majd rámutat, hogy ezt jelenti a kommunió a gyakorlati keresztény életben.
A Keresztalja arra keresi a választ, hogyan lehetne megragadni a kommuniót a fotográfia eszközeivel. Olyan alkotásokat várunk, amelyek az élő közösséget mutatják be, megragadva azt a pillanatot, amelyben a lehető legszemléletesebben van jelen a keresztény kommunió. Szeretnénk felhívni a pályázók figyelmét arra, hogy a gyulafehérvári főegyházmegye pasztorális bizottsága egy kis tájékoztató füzetet is kiadott a kommunió évében, amelyből további gondolatok meríthetők a témával kapcsolatosan. A füzet minden plébánián megtalálható.
A fotók közül a legjobbakat folyamatosan közöljük a Keresztaljában illetve a Keresztalja.ro honlapon, a díjazásra pedig szakértő zsűrit szeretnénk felkérni. A képeket az ősz folyamán egy vándorkiállításon is bemutatnánk, az első helyszín Gyergyószentmiklós lenne.
A pályázat nyílt, bárki résztvehet Erdélyből és a határon túlról. Egy pályázó legfeljebb 5, színes vagy fekete-fehér, digitális fotót nevezhet be a pályázatra. A fotók hosszabbik oldala legalább 2000 pixel legyen, ajánlott a JPG kiterjesztés használata.
Díjak: I. díj – 150 lej, II. díj – 100 lej, III. díj – 50 lej.
Beküldési határidő: 2011. augusztus 31.
Címünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A fotókat kizárólag e-mailben fogadjuk el, papír alapú képek fogadására nincs lehetőség. Sok sikert, szép nyarat és jó fotókat kívánunk mindenkinek!
www.keresztalja.ro