Elindult a Katolikus Rádió első vidéki adása

A Magyar Katolikus Rádió első vidéki ultrarövid-hullámú adása indult el hétfőn Székesfehérváron, a 96,1 MHz-en.

 

 

Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a rádió vezérigazgatója és Radetzky András vezérigazgató-helyettes sajtótájékoztatón elmondta: a helyi szerkesztőség – megőrizve a rádió eddigi katolikus arculatát és keresztény értékközvetítését – napi hatórányi önálló műsort készít. Egyebek között egyórás hírmagazinban számol be a város, a helyi közélet eseményeiről, és a műsorstruktúra részei lesznek kulturális és portréműsorok, hitéleti és várostörténeti magazinok, valamint különféle összeállítások.
Mint Spányi Antal elmondta, a Katolikus Rádiót alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hétévi, középhullámon való sugárzás után döntött arról, hogy a lényegesen jobb minőségű és olcsóbb ultrarövidhullámon próbálja meg sugározni a rádió műsorát. Miután a rádió Budapesten frekvenciát nyert, az év eleje óta fővárosban és közvetlen környékén már az URH frekvencián hallható a műsora. Később egy székesfehérvári és egy szombathelyi frekvenciát is sikerült elnyernie a rádiónak.
A rádió hatórányi műsorának készítésébe a városban működő Médiacentrum, a Fehérvár és a Vörösmarty Rádió munkatársai is bekapcsolódnak – tájékoztatott Radetzky András. A városban nem építettek ki adásra alkalmas stúdiót, a helyi műsorkészítő műhely állítja össze az adásba kerülő műsorokat, s továbbítja őket interneten a budapesti stúdióba, onnan szoftveres alkalmazással jutnak el Székesfehérvárra - mondta el az MTI-nek. Tájékoztatása szerint szeptemberben várhatóan Szombathelyen is elindul a Katolikus Rádió adása, s szeretnék még az idén egy másik városban is megteremteni a sugárzás lehetőségét.
Az elképzelések szerint a következő időszakban az ország délnyugati területén két-három városban indítanák el az adást. A székesfehérvári szerkesztőség műsorstruktúrája sokszínű lesz. A Fehérvári körkép elnevezésű, a közéleti és egyéb fontos helyi eseményekről beszámoló hírműsor mellett kulturális magazint, a fehérvári embereket bemutató portréműsorokat és a helység történetét ismertető műsort is hallhatnak majd a székesfehérváriak – mondta el Csitáry-Hock Tamás szerkesztő. A gyerekeknek szánt műsoridőben helyi szerzőknek – köztük a székesfehérvári Tollpihe Klub diák alkotóinak – a meséi is helyet kapnak majd.
Róth Péter (Fidesz), a város alpolgármestere szerint a Magyar Katolikus Rádió az egyetemes értékek napi gyakorlattá tételéhez nyújt segítséget.
mindennapi.hu

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Meg kell tanítanunk gyermekeinket a szülőföldjére visszatérő fecske hűségére, a minden tavasszal a csak azért is kizöldülő fák makacsságára s a fekete földbe hulló s ott elhaló búzamag csoda szép titkára.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 24. péntek, Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 1/7

Számomra Isten jókedvű, kreatív, tevékeny mennyei Atya, aki állandóan azon töri a fejét, hogy a kis mikrovilágunk és nagy makrokörnyezetünk kisebb-nagyobb gondjait megoldja.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube