"Fiatal kényszerűségek sivárságában, rabságban, elnyomatásban, ahol csak vagytok: hozzátok  szólok. Súlyos idők nyomása nehezedik lelkemre s mondanivalómat hosszú esztendők  gondja s tudása érlelte. Ti vagytok a nemzet jövendője. Veletek él vagy pusztul a magyar. Amit ehhez az egyszerű történelmi tényhez hozzáfűzni kívánok, azt fogadjátok szeretettel,  mint ahogy szeretettel csordul a szívemből.


Bővebben: Gaudí és mesterműve, a Sagrada FamíliaA Sagrada Família a modern építészet egyik remekműve. Építése 127 évvel ezelőtt kezdődött el, és egyelőre befejezetlen, előre láthatóan 2030-ra lesz kész. Az UNESCO befejezetlenül is az európai örökség részévé nyilvánította ezt az építészeti csodát, ami kétmillió látogatót vonz évente.


Bővebben: ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN UJRAItt van az ősz, itt van ujra,

S szép, mint mindig, énnekem.

Tudja isten, hogy mi okból

Szeretem? de szeretem.

(Eredeti címe: ‘A tous les “parents méchants”)

Fordította:Takdes József

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Szep/Mualkotas/kolto.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Szep/Mualkotas/kolto.jpg

Bővebben: SZEPTEMBER VÉGÉNGróf Teleki Sándor 1847. szeptemberétől másfél hónapra kölcsönadta Petőfi Sándornak koltói kastélyát, hogy Petőfi Szendrey Juliannával itt tölthesse mézesheteit. Itt írta a költő a "Szeptember végén"-t, és még 27 másik versét.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Szep/Mualkotas/fresko00.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Szep/Mualkotas/fresko00.jpg

Bővebben: Páratlan értékű középkori freskót találtak a belvárosi templombanEgy XIV. századi, páratlan értékű Trónoló Madonna-freskót találtak a Budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplom szentélyében. A templomban, amely páratlan értéket képvisel a budapesti épületek sorában, mivel az előző ezer év minden kora rajta hagyta a nyomát, minél több freskót feltárnak, hogy újra eredeti színeiben pompázhasson a szentély. A freskót Erdő Péter bíboros áldja meg szeptember 26-án.

Bővebben: Ibolyántúli fényben pompáznak Giotto freskóiIbolyántúli fénynek köszönhetően teljes pompájukban "támadtak fel" Giotto (1266-1337) itáliai festő és szobrász freskói a firenzei Santa Croce(Szent Kereszt)-templom Peruzzi kápolnájában.

Bővebben: Képeskönyv a hűség emberérőlA hűség emberéről, Kós Károlyról szól az a képeskönyv, amely a csíkszeredai Pallas Akadémiánál jelent meg tavaly év végén, és amelyet most, a Magyar Kultúra Napja alkalmából Erdély több nagyvárosában is bemutattak.

Bővebben: AZ ARADI TIZENHÁROMHistoriás ének Tinódi Lantos nyomdokában

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A krisztusi szeretet egyik tulajdonsága a határtalanság. Nem húsz-harminc évig szeret, nem addig, mint sok ember, amíg szépek, kedvesek, érdekesek, jóságosak vagyunk. Nem, „a hegyek megindulhatnak, és megrendülhetnek a halmok, de az én szeretetem nem hagy el soha” [Iz 54,10]. Ez a „soha”, ez a „végnélküliség”, amely megragad, mellbe vág engem. Szeret akkor is, ha hibázom, szeret akkor is, ha fájdalmat okozok. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 18. vasárnap, Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tagadhatatlan

Tagadhatatlan, nem minden egyházi ember látta át világosan, hogy nem szabad a kizsákmányoló, kommunista rendszerrel együttműködni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube