Ferences Biciklitúra Szovátától Csíksomlyóig

BiciklitúraA harmadik Ferences Biciklitúra, 2010 július 14-e és 18-a közötti időszakban indul újabb kalandos útjára. A biciklitúra kiindulópontja Szováta. Első napi nagyobb megállás Gyergyószentmiklóson lesz. Csíkkarcfalván keresztül, a rákosi főútról Csíkszentmihály felé vezető útra kanyarodnak a biciklik, hogy már a második nap elérjük Gyimesfelsőlokot. Innen, már irány Csíksomlyó.


2008-ban, mikor első alkalommal indult útnak a FerBiT, akkor imádságos lelkületben, a természet tisztaságáért gurult, több mint ötven kerék.
2009. júliusában környezetünkért című jelszóval, több mint ötven személy, vágott neki a kétszázötven kilométeres útszakasznak.
Ebben az évben, jóságos Istenünk segedelmével, 158 kilométeres útszakasznak nézünk elébe. Azzal a céllal fogunk tekerni, hogy ráfigyeljünk a csodálatosan megalkotott környezetünkre. A bicikli nyergéből kitekintve mégis másabb és egészségesebb lesz, mint bármilyen járműből való bámészkodás. Gyere Velünk! Dicsérjük együtt a jó Istent a teremtményekért!
A napi biciklizés mellett nem marad ki a tarisznyából: a természetben való legszentebb áldozat megünneplése, a közös imádságok, megemlékezés Assisi Szent Ferencről, négynapos kalandos és vidám együttlét, külön esti éneklések tűz bátyánk ropogása (tábortűz) halk zenéje mellett – élő zene kíséretében.
Már betöltötted a 17 életévedet? Kapd elő a biciklidet és „kalandra” fel! Közösen adjunk hálát a teremtésért Istennek! Istenünket dicsérő, és a vidám hangulatban a TE jelenléted is fontos.
Érdeklődni, jelentkezni 2010. június 20-ig lehetséges.
Gyere Velünk!
erdely.ma