Ópusztaszeren ismét Magyarok karácsonya

ÉLETVÉDŐ LELKIGYAKORLAT 2010. nov. 26-28. Máriabesnyőn,

Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Ház

2100 Gödöllő-Máriabesnyő, Kapucinusok tere 1.

Bővebben: Pro Urbe-díj Gyergyóalfalu szülöttjénekAz alábbiakban, az eredeti példány teljes terjedelmével megegyező méltatást 2006. december 30-án Gyergyóalfaluban keltezte Hunyadi Irén, a községi önkormányzat Kulturális, Oktatási és Vallásügyi Szakbizottságának elnöke. Ennek a dokumentumnak az ismertetését követően Pro Urbe-díjjal tüntette ki Gyergyóalfalu Vargyas Lászlót, a falu szülöttjét mindazért, amit a jégkorongsportban kimagasló tevékenysége és eredményei által nyújtott szülőföldje hírnevének öregbítése érdekében.

Bővebben: Felavatták a világ legmagasabb Krisztus-szobrát LengyelországbanTöbb mint tízezer ember vett részt a november 21-i szoboravatáson Swiebodzinban. Stefan Regmunt helyi püspök a Krisztusba vetett hit látható jelének nevezte a 36 méter magas alkotást. Méreteit tekintve a hófehér Krisztus-alak felülmúlja az 1941-ben állított Rio de Janeiró-i, illetve az eddigi legmagasabb bolíviai Jézus-szobrot.


Bővebben: A koldusgúnyás Jézus- Konferencia a koldulásrólA koldulásról rendezett konferenciát november 20-án, szombaton a Párbeszéd Háza a Faludi Ferenc Akadémia közreműködésével.

A jelenlegi jegyeladások alapján telt házas koncertre számítanak a szervezők a 2010. november 21-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvényen – olvasható a közleményben. Az eseményen a fogyatékos emberekből álló Nemadomfel együttes mellett fellép a Quimby, a Csík Zenekar és a Kiscsillag.

„Szilárdak a hitben” a címe a dalnak, amelyet Pál apostol gondolata ihletett: „Krisztusban gyökerezve és rá épülve erősödjetek meg a hitben”. Ugyanis ezt az idézetet XVI. Benedek választotta a nemzetközi ifjúsági rendezvény témájául.

Bővebben: 2010-ben is Jobb velünk a világ!Immár harmadik alkalommal rendezik meg november 21-én a Papp László Sportarénában a nagyszabású Jobb velünk a világ! koncertet.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Jo/Rendezvenyek/oket01.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Jo/Rendezvenyek/oket01.jpg

Bővebben: Katolikus egyetemisták találkozója lesz KolozsváronOrszágos Katolikus Egyetemista Találkozóra kerül sor Kolozsváron november 19. és 21. között. Az alkalomra egyetemistákat és fiatal értelmiségieket várnak a szervezők Románia egyetemi várósaiból, többek között Brassóból, Csíkszeredából, Gyulafehérvárról, Marosvásárhelyről, Nagyváradról, Temesvárról.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A krisztusi szeretet egyik tulajdonsága a határtalanság. Nem húsz-harminc évig szeret, nem addig, mint sok ember, amíg szépek, kedvesek, érdekesek, jóságosak vagyunk. Nem, „a hegyek megindulhatnak, és megrendülhetnek a halmok, de az én szeretetem nem hagy el soha” [Iz 54,10]. Ez a „soha”, ez a „végnélküliség”, amely megragad, mellbe vág engem. Szeret akkor is, ha hibázom, szeret akkor is, ha fájdalmat okozok. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 18. vasárnap, Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tagadhatatlan

Tagadhatatlan, nem minden egyházi ember látta át világosan, hogy nem szabad a kizsákmányoló, kommunista rendszerrel együttműködni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube