Bővebben: Pro Urbe-díj Gyergyóalfalu szülöttjénekAz alábbiakban, az eredeti példány teljes terjedelmével megegyező méltatást 2006. december 30-án Gyergyóalfaluban keltezte Hunyadi Irén, a községi önkormányzat Kulturális, Oktatási és Vallásügyi Szakbizottságának elnöke. Ennek a dokumentumnak az ismertetését követően Pro Urbe-díjjal tüntette ki Gyergyóalfalu Vargyas Lászlót, a falu szülöttjét mindazért, amit a jégkorongsportban kimagasló tevékenysége és eredményei által nyújtott szülőföldje hírnevének öregbítése érdekében.

Bővebben: Felavatták a világ legmagasabb Krisztus-szobrát LengyelországbanTöbb mint tízezer ember vett részt a november 21-i szoboravatáson Swiebodzinban. Stefan Regmunt helyi püspök a Krisztusba vetett hit látható jelének nevezte a 36 méter magas alkotást. Méreteit tekintve a hófehér Krisztus-alak felülmúlja az 1941-ben állított Rio de Janeiró-i, illetve az eddigi legmagasabb bolíviai Jézus-szobrot.


A jelenlegi jegyeladások alapján telt házas koncertre számítanak a szervezők a 2010. november 21-én a Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő Jobb velünk a világ! jótékonysági rendezvényen – olvasható a közleményben. Az eseményen a fogyatékos emberekből álló Nemadomfel együttes mellett fellép a Quimby, a Csík Zenekar és a Kiscsillag.

„Szilárdak a hitben” a címe a dalnak, amelyet Pál apostol gondolata ihletett: „Krisztusban gyökerezve és rá épülve erősödjetek meg a hitben”. Ugyanis ezt az idézetet XVI. Benedek választotta a nemzetközi ifjúsági rendezvény témájául.

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Jo/Rendezvenyek/oket01.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Jo/Rendezvenyek/oket01.jpg

Bővebben: Katolikus egyetemisták találkozója lesz KolozsváronOrszágos Katolikus Egyetemista Találkozóra kerül sor Kolozsváron november 19. és 21. között. Az alkalomra egyetemistákat és fiatal értelmiségieket várnak a szervezők Románia egyetemi várósaiból, többek között Brassóból, Csíkszeredából, Gyulafehérvárról, Marosvásárhelyről, Nagyváradról, Temesvárról.