Assisi Szent Ferenc Iskolája Csíksomlyón

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Szent/Szentek/ferenc_logo.png
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/Szent/Szentek/ferenc_logo.png

ImageA Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány a Kolozsváron megjelenő Vasárnap keresztény kulturális hetilappal együttműködve a ferences rend alapításának 800. évfordulója alkalmából 2009 őszén Assisi Szent Ferenc Iskolája címmel az újság hasábjain havonta egyszer jelentkező, egész tanéven át tartó vetélkedőt hirdetett elemi és általános iskolás diákok számára.


A szervezők, fr. Pantea Tibor OFM kolozsvári ferences testvér és dr. fr. Orbán Szabolcs OFM tartományfőnök azoknak a negyedik osztályosnál nagyobb gyerekeknek, akik a tanév folyamán részt vettek a vetélkedőn, és legalább két alkalommal megoldást küldtek be, 2010. augusztus 12–15-e között a csíksomlyói ferences kolostorban valóságos Assisi Szent Ferenc Iskoláját rendeznek. A táborban – amelyre a szerzetesek közel 80 iskoláskorú gyereket várnak az ország különböző részéből – a résztvevőknek Assisi Szent Ferenc életének megismerése, életpéldájának elmélyítése mellett lehetőségük nyílik arra, hogy egymással személyesen is megismerkedjenek.
A tábornyitó augusztus 12-én, csütörtök este 6 órától kezdődik, a „kicsengetés” augusztus 15-én, vasárnap lesz. Ha bármilyen kérdés merülne fel a táborral kapcsolatban, érdeklődni, tájékozódni a következő címeken lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (fr. Pantea Tibor), Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (fr. Orbán Szabolcs).

Borsodi L. László

ferences sajtóreferens