A Szentatya magyar nyelvű köszöntése és „Urbi et Orbi” áldása

beke.jpgA pápa karácsonyi üzenete után 65 nyelven mondta el jókívánságait. Elsőnek a római és az olasz híveket köszöntötte, azt kívánva, hogy az Üdvözítő Krisztus születése, evangéliumának örömteli befogadása újítsa meg a hívők szívét, hozzon békét a családokba, nyújtson vigaszt a szenvedőknek és segítse az egész ország lakóit, hogy növekedjenek a kölcsönös bizalomban.

A pápa magyar köszöntése sorban a 12. volt: Áldott Karácsonyt!
Az utolsó fohász ismét latinul hangzott el: „Veni ad salvandum nos!” Ezután Jean-Louis Tauran protodiakónus bíboros bejelentette: „A Szentatya, XVI. Benedek pápa minden jelenlévő hívőnek és azoknak, akik áldását a rádión, a televízión és a tömegtájékoztatás új technológiai eszközein keresztül fogadják, teljes búcsút engedélyez az egyház által meghatározott formában”. A bíboros így fohászkodott: „Imádkozzunk a Mindenható Istenhez, hogy őrizze meg sokáig a pápát az egyház élén, adjon békét és egységet az egyháznak az egész világon”.
A Szentatya ekkor áldását adta Róma városára és az egész világra, kérve Szűz Mária, Szent Mihály főangyal, Keresztelő Szent János, Szent Péter és Pál apostolok, valamint minden szent közbenjárását. Istentől pedig minden bűn elengedését és feloldozását, a Szentlélek vigasztaló kegyelmét kérte. A hívek maradjanak a végsőkig állhatatosak a jó cselekedetekben. „És a mindenható Istennek: az Atyának és a Fiúnak és a Szentléleknek áldása szálljon le rátok, és maradjon veletek mindenkor! Ámen.
(vm)

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minél inkább élő az Egyház, annál inkább közösség, annál inkább KATOLIKUS (egyetemes). Minél inkább hiányzik a szeretet, az összetartó erő, a kovász, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy morzsákra széthullunk, a szél szétsodor bennünket, és a gonosz levadász egyenként. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. november 12. kedd, Jónás és Renátó napja van. Holnap Szilvia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Felelőség

A katonaságnál egymás után háromszor besárgultam, újból és újból visszaestem a májgyulladásba, és már az orvosok is kezdtek lemondani rólam.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube