A Szentatya magyar nyelvű köszöntése és „Urbi et Orbi” áldása

beke.jpgA pápa karácsonyi üzenete után 65 nyelven mondta el jókívánságait. Elsőnek a római és az olasz híveket köszöntötte, azt kívánva, hogy az Üdvözítő Krisztus születése, evangéliumának örömteli befogadása újítsa meg a hívők szívét, hozzon békét a családokba, nyújtson vigaszt a szenvedőknek és segítse az egész ország lakóit, hogy növekedjenek a kölcsönös bizalomban.

A pápa magyar köszöntése sorban a 12. volt: Áldott Karácsonyt!
Az utolsó fohász ismét latinul hangzott el: „Veni ad salvandum nos!” Ezután Jean-Louis Tauran protodiakónus bíboros bejelentette: „A Szentatya, XVI. Benedek pápa minden jelenlévő hívőnek és azoknak, akik áldását a rádión, a televízión és a tömegtájékoztatás új technológiai eszközein keresztül fogadják, teljes búcsút engedélyez az egyház által meghatározott formában”. A bíboros így fohászkodott: „Imádkozzunk a Mindenható Istenhez, hogy őrizze meg sokáig a pápát az egyház élén, adjon békét és egységet az egyháznak az egész világon”.
A Szentatya ekkor áldását adta Róma városára és az egész világra, kérve Szűz Mária, Szent Mihály főangyal, Keresztelő Szent János, Szent Péter és Pál apostolok, valamint minden szent közbenjárását. Istentől pedig minden bűn elengedését és feloldozását, a Szentlélek vigasztaló kegyelmét kérte. A hívek maradjanak a végsőkig állhatatosak a jó cselekedetekben. „És a mindenható Istennek: az Atyának és a Fiúnak és a Szentléleknek áldása szálljon le rátok, és maradjon veletek mindenkor! Ámen.
(vm)

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nagyon nehéz egy focistának is úgy küzdenie, ha minden félresikerült rúgására »fújolásba«, átkozódásba tör ki a nézőközönség. Aki a Himalája megmászása közben lecsúszik és összetöri magát, azt senki sem szidja, hanem segítenek nekik, hogy meggyógyuljon, talpra álljon. Ugyanígy, amikor a hívek azt látják, hogy a kezdő pap, de akár az idősebb is, botladozik, nem megy minden neki száz százalékosan, akkor ne a háta mögött kritizálják, ne lenézően beszéljenek róla, hanem imádságos szeretettel, jósággal álljanak mellé, segítsék mindenben, hogy társai tudjanak lenni az Isten országát építő munkájában.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 7. vasárnap, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A szeretetnek koncentrikus körei

A szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube