Megkezdődött az új evangelizáció éve a Székesfehérvári Egyházmegyében

Szent Pál megtérésének ünnepén Spányi Antal megyéspüspök koncelebrált szentmisét mutatott be Takács Nándor nyugalmazott püspökkel és az egyházmegyéből érkező papokkal. Beszédében kifejtette, mennyire fontos és időszerű az új evangelizáció, és meghívta a híveket az év kiemelkedő programjaira. Az állandó programok mellett a meghirdetett év kiemelkedő eseményei az új evangelizációt, a hit alapjainak újra felfedezését szolgálják.

 

„Amikor elhatároztuk, hogy meghirdetjük egyházmegyénkben az új evangelizáció évét, még nem tudtuk, hogy XVI. Benedek pápa bejelenti majd a hit évének előkészületeit, megemlékezve a II. Vatikáni Zsinat 50. és a Katolikus Egyház Katekizmusának 20. évfordulójáról” – mondta el a főpásztor. „A Szentlélek ajándéka, hogy ez az év előkészületül szolgál majd a hit évéhez.”
A megyéspüspök hozzátette: a keresztények üldözőjéből lett Pál apostol egész élete arról szólt, hogy mindenkit megnyerjen Krisztusnak. A hit természetes következménye a nyilvános tanúságtétel; nem tekinthetjük magánügynek. „Sok ember békéje és boldogsága múlhat azon, találkozik-e valakivel, aki értelmes szóval és biztos tudással eligazítja őt az élet útvesztőiben, meghallgatja értő füllel és megértő lélekkel, tanúságot téve Krisztusról. Van-e olyan a környezetében, aki élete vonzó példájával valami mást mutat, ami elgondolkodtatja, vajon mitől van ereje a türelemhez, hogy szeretettel válaszoljon mindenkinek, hogy keresztjét hordozva mégis vidám és békés legyen a lelke.”
A szentmise végén került sor az új evangelizáció ünnepélyes kihirdetésére és az egész éves program ismertetésére. A hétköznapi időpont ellenére számos egyházközségből érkeztek hívek, hogy kifejezzék: tevékenyen részt akarnak vállalni az új evangelizációban.
Az eseményről az egyházmegye honlapján tekinthetnek meg rövid videót; a püspöki szentbeszéd meghallgatható itt, az új evangelizáció évének programja pedig itt található.
Székesfehérvári Egyházmegye/Magyar kurír

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 22. szerda, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube