Konferencia: a tanúságtétel kihívásai

papok-tanulas.jpg„Tanúim lesztek…” – A tanúságtétel kihívásai témával nemzetközi konferenciát tartanak április 20-án Gyulafehérváron a Római Katolikus Teológia és a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológiai Kara szervezésében.

 

 

Mit jelent tanúskodó egyháznak lenni? Mai társadalmunkban hogyan tudjuk vállalni missziós küldetésünket? Az új evangelizáció szükségessége és távlatai témákhoz a jelen egyházi év cékitűzeseit tartották szem előtt a konferencia szervezői: a gyulafehérvári főegyházmegye pasztorális terve keretében idén a Misszió évét éljük.
Meghívottak, előadók
Török Csaba (Esztergom – Budapest) „Aki látta, az tett róla tanúságot és igaz a tanúsága” (Jn 19,35) mottóval az Isteni igazság és emberi szabadság a tanúságtételben szól. Oláh Zoltán (BBTE) A tanúságtétel az Ószövetségben támával, Nagy József (BBTE) pedig „Hirdessétek az evangéliumot” (Mk 16,15) hívó gondolattal, Evangélizáció az újszövetségi iratok és az utóbbi évtizedek egyházi megnyilatkozásai tükrében címmel tart előadást.
Majd Orbán Szabolcs OFM (BBTE) A missziós parancs az erkölcsteológia és a ferences lelkiség fényében címmel, Korom Imre (SIS) Tanúságtevő keresztény életre nevelés a katolikus iskolában, illetve Ferenczi Sándor (SIS) Főegyházmegyénk pasztorációja számokban: múlt és jelen címmel értekezik.
Délután Márton József (BBTE) Márton Áron püspöki tanúságtétele a görög katolikus püspökök felé témájú előadása hangzik el. A pódiumbeszélgetésre Vonzó vallásosság a mai Erdélyben – tények és kihívások címmel kerül sor. Meghívottak: Portik H. Kelemen, Szénégető István, Tamás Barna.
A program a 18 órakor kezdődő szentmisével ér véget.
Jelentkezés:
Papok, hitoktatók, lelkipásztori tevékenység iránt érdeklődők részvételét várják a BBTE Római Katolikus Teológiai Kar Pasztorál-teológia Intézetének Aula Magna termében. Jelentkezni lehet 0258-811-688 begin_of_the_skype_highlighting              0258-811-688      end_of_the_skype_highlighting, illetve a 0745-276-603-as telefonszámon.
www.szekelyhon.ro