Közös Trianon-megemlékezés Sepsiszentgyörgyön

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_1413809.jpgSikerült megegyeznie a választási versenyben levő három magyar pártnak, és hétfőn Sepsiszentgyörgyön közösen szervezik meg a trianoni döntés évfordulójára rögzített Nemzeti Összetartozás Napját. Több rendezvény is lesz: történelmi visszatekintő, politikai megnyilatkozások és ünnepi műsor.

A rendezvények sorát az EMI Rendhagyó történelemórája nyitja fél öttől, Györgyi Zsolt református lelkész az unitárius egyház termében tart előadást elsősorban fiataloknak. Fél hattól az Erzsébet parkban, a volt országzászló helyén tartják az MPP által kezdeményezett megemlékezést (ennek már többéves hagyománya van), amelyre meghívták az RMDSZ és az EMNP szónokait is, a néppártiak nevében Nemes Előd már jelezte, ott lesznek, és rövid beszédet is mondanak.
Az RMDSZ két éve, a magyar Országgyűlés döntése óta szervezi meg a Nemzeti Összetartozás Napját, tavaly a megye mind a négy városában tartottak ilyen rendezvényt, idén pedig megkeresték a másik két magyar pártot is, közös szervezésre kérték őket – mondta el Tamás Sándor. Az MPP rendezvényét követően, hat órától a színház előtt felállított színpadon zajlik a megemlékezés, itt nem szónokolnak majd politikusok, de beszédet mond Böjte Csaba ferences szerzetes és a dévai Téglás Gábor-szórványiskola igazgatója, kulturális műsorral várják az érdeklődőket.
3szek.ro