Károly brit trónörökös tiszteletére adott koncertet a Szentegyházi Gyermekfilharmónia

Illusztris vendég. Károly herceget a gyermekfilharmónia is megajándékozta erdélyi látogatása soránKároly brit herceg tiszteletére koncertezett a hétvégén a Szentegyházi Gyermekfilharmónia – a trónörököst vendéglátója és barátja, Kálnoky Tibor gróf lepte meg az előadással. A 120 szentegyházi fiatal szombaton érkezett a grófnak a háromszéki Miklósváron található kastélyába, ahol a kórus az udvaron várta a herceget. A kisebbek közül többen ajándékot is vittek Károlynak.

Haáz Sándor, a filharmónia vezetője elmondta, a gyermekek többek között egy táncoló alakot tartalmazó dobozt ajándékoztak neki. A koncert után a kórus tagjai több fényképet is készítettek a herceggel, majd énekelve hagyták el a kastély udvarát.
A trónörökös várhatóan ma délelőtt Traian Băsescu államfővel találkozik a Cotroceni-palotában, ezt követően pedig Victor Ponta miniszterelnökkel tárgyal a Victoria-palotában. Károly egyébként magánlátogatáson tartózkodik Erdélyben, saját gépével szerdán érkezett meg a marosvásárhelyi repülőtérre. Több hírügynökség szerint a trónörökös Kovászna, Maros és Brassó megyei falvakat és műemlékeket látogat meg, emellett erdei sétákat is tervezett itt tartózkodása alatt.
A Mihai Eminescu Alapítvány elnöke szerint Károly már ma visszatér Nagy-Britanniába. A herceg az elmúlt években rendszeresen látogatta Erdélyt, korábban a Kovászna megyei Zalánpatakon és a Brassó megyei Szászfehéregyházán vásárolt több mint 100 éves parasztházakat és birtokokat, ezeket felújíttatta és nyaralókká alakította. A herceg 12. századi szász falvak rehabilitálását célzó programba is bekapcsolódott néhány éve.
Szerző(k): Kőrössy Andrea