800 éves Assisi Szent Klára rendje – megemlékezés Csíksomlyón

szent_klara.jpgSzerte a világon idén ünnepli fennállásának 800 éves évfordulóját Assisi Szent Klára rendje. Ebből az alkalomból augusztus 10. és 12. között a Ferences Világi Rend Kelet-Erdélyi Tanácsa lelki napokat szervez Csíksomlyón a ferences kolostorhoz tartozó előadóteremben és a Szent Ágnesről elnevezett Csíksomlyó Ágacskája monostor kápolnájában.

 

 

A lelki program augusztus 10-én, pénteken este fél 7-kor zsolozsmával kezdődik, amelyet 7-kor szentmise követ.
Augusztus 11-én, szombaton a nap reggeli dicsérettel indul. A 10 órakor kezdődő szentmisét Bőjte Mihály újonnan kinevezett csíksomlyói ferences házfőnök, tartományfőnök-helyettes, a Ferences Világi Rend lelki asszisztense végzi. A jubileumi fogadalomújítás és a napközi imaóra után Urbán Erik, a csíksomlyói kegyhely templomigazgatója tart előadást. A nap zsolozsmával zárul.
Augusztus 12-én, vasárnap reggel és délben is lesz közös imaóra. 10 órakor Orbán Szabolcs, a Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány elöljárója, délután fél 3-tól pedig a szécsényi rendházból érkező Ferenc Mária klarissza apátnő tart előadást. A jubileumi lelki napokat ünnepélyes szentmise zárja, amelyet Tamás József gyulafehérvári segédpüspök celebrál.
Borsodi L. László ferences sajtóreferens/Magyar Kurír