Biciklis zarándoklat

Nagy örömmel osztom meg veled, hogy ebben a hónapban a FerBiT berkein belül lesz egy biciklis zarándoklat.

Kedves Testvér!
Nagy örömmel osztom meg veled, hogy ebben a hónapban a FerBiT berkein belül lesz egy biciklis zarándoklat.
íme itt olvashatjuk :
Ferences biciklis zarándoklat Csíksomlyóról - Mariazellbe a Mária Úton augusztus 28- szeptember 10. közti időszakban.
Közel 1400 km-t tekerünk-gurulunk. Kedved támadt résztvenni? Tedd meg! Hogyan lehetséges? Feltétel a 19. életév betöltése. /A helyek száma korlátozott!/ Tárcsázd augusztus 15-ig a  0757-562 986-os telefonszámot; vagy írj e-mailt Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címünkre."
Mariazell Közép-Európa egyik legjelentősebb Mária-kegyhelye, évszázadok óta keresik fel a zarándokok a csodatévő Szűzanya segítségében bízva. A Szűzanyát számos néven tisztelik: Magna Mater Austriae, Alma Mater Austriae, Gnadenmutter von Mariazell, Alma Mater Gentium Slavorum, Magna Domina Hungarorum. A bazilika egyik legfontosabb kincse a Máriát és a kis Jézust ábrázoló kegyszobor. A kegyszobor 48 cm magas, fából készült és Máriát ábrázolja, aki a jobb karjában tartja a kis Jézust. Mária a baljával a gyermeknek egy körtét nyújt, a gyermek pedig a jobbjával egy almát az édesanyjának. A szobrot díszes ruhába öltöztetik az év három legfontosabb ünnepnapján: Nagypénteken, Mária születésének ünnepén (szeptember 8.) és a város alapításának napján (december 21.).
Jóságos Istenünk segedelmével szept. 8-án Kisboldogasszony ünnepén együtt fogunk ünnepelni nemcsak az ausztriai - stájerországi tartomány zarándokaival, hanem a július 9-én Csíksomlyóról indult gyalogos Szent Jobb zarándokokkal, akik szintén september 8-án a délelőtti órákban érkeznek Mariazellbe.
/ Az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor lesz német nyelven. Azon vagyunk, hogy a délutáni órákban magyarul is tudjuk bemutatni a legszentebb áldozatot. Kérjük imáitokat, hogy ez is összejöjjön./
Ami sokat jelent számunkra a FerBiT-ben, hogy közösségi szellemben tekerünk.
Amennyiben kedved, időd engedni, induljunk el együtt, tekerj egy szakaszon a Mária úton biciklivel, augusztus 28-án reggel 8 órakor a csíksomlyói Szűzanya lábaitól.
Ezen a reggelen 7,30-kor kezdődő szentmisével veszi kezdetét a biciklis zarándoklatunk.
Ezen a napon, ameddig tudsz velünk tekerhetsz, akár a város széléig, vagy a Kegytemplom előtti téren is szívesen meghallgatjuk személyes üzenetedet, amelyet átadunk a Mariazelli Szűz Máriának.
Imáitokat kérve a szervezésre és zarándoklatunkra, szeretettel köszöntünk:
fr. Bonaventura és Szentes Hunor