Szent Erzsébet napi gyűjtés

Főegyházmegyénkben Caritas szervezetünk minden évben, Árpád–házi Szent Erzsébet ünnepét megelőző vasárnap, gyűjtést szervez. Erre az idén november 18-án kerül sor, a hátrányos helyzetű személyek megsegítésére.

D. a J. Kr.!
Tisztelendő Paptestvérek, Kedves Hívek!
A Gyulafehérvári Főegyházmegye Caritas szervezete, az elmúlt évekhez hasonlóan, az idén is megszervezi a Szent Erzsébet gyűjtést, a hátrányos helyzetű személyek megsegítésére.
Az idei évet az Európai Unió, az öregedés és a generációk közötti szolidaritás évének szenteli. Ennek jegyében november 18-án, a Gyulafehérvári Főegyházmegye templomaiban olyan tevékenységekre gyűjtenek, amelyek célja az idős, beteg személyek támogatása. Ezzel szeretnénk segíteni öreg és beteg testvéreinket, hogy minél önállóbb életet élhessenek, elkerülvén ez által az elmagányosodást, a társadalmi elszigetelődést, valamint az állandó ápolás, felügyelet szükségességét. A Caritasnak ezt a tevékenységét a főegyházmegye is magáénak érzi és támogatja, hiszen ennek a tevékenységnek bibliai indíttatása van. Az Úr Jézus azonosította magát a rászorulókkal: ”Mert éheztem, és ennem adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, beteg voltam és meglátogattatok” (Mt. 25, 35-36).
Ezért aki az irgalmasság testi cselekedetit gyakorolja, jelen esetben adakozik a rászorulóknak, annak tette úgy minősül, hogy személyesen az Úr Jézuson segít. Árpád–házi Szent Erzsébetnek is ez adott erőt, hogy az irgalmasság cselekedeteit hősi fokban gyakorolja.
A Gyulafehérvári Főegyházmegye Caritas szervezetének jelen programját a szocio-medikális ágazata keretében valósítja meg, amely otthoni gondozást és ápolást, mozgás-fejlesztő központokat és tevékenységeket, valamint betegközvetítő szolgáltatásokat foglal magába.
Mindezek a tevékenységek több ezer idős és beteg ember számára kínálnak esélyt, hogy életük színesebb, gondtalanabb és elviselhetőbb legyen az öregedés éveiben is.
Tisztelendő Paptestvéreimet és a Kedves Híveket szeretettel kérem, hogy aki teheti, segítsen adományával a Szent Erzsébet gyűjtés keretében. Ezzel hozzá járul, hogy méltó életet élhessenek embertársaink az idős korban is!
Folyó év november 18-án sorra kerülő gyűjtésből befolyt összegeket kérjük a Gyulafehérvári Caritas, Román Kereskedelmi Banknál megnyitott, RO46 RNCB 0003 0015 6949 0006 számú kontójára befizetni (hivatalos megszervezése: Caritas Alba Iulia, adóhivatali szám: C.F. 4562770), vagy a helyi kirendeltségeknél, munkapontoknál leadni.
Adományaikat előre is köszönjük és viszonzásul Isten kegyelmének gazdag jutalmát kérjük, minden jószándékú és segíteni akaró embertestvérünknek.
Főpásztori áldásommal –
Gyulafehérvár, 2012. november 1-én, Mindenszentek ünnepén
† György s. k.
érsek

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Amikor villanyszerelőként cineztünk, elengedhetetlen volt, hogy a rézdrótot savval lemarassuk, hogy teljesen tiszta legyen, mert csak akkor lehetett rendesen összeforrasztani. Ha bármi nem odavaló volt rajta, az lehetetlenné tette a tökéletes eggyé válást. Ha bennem nincs meg a kiüresedés szándéka, ha saját érdekeimhez, álláspontjaimhoz, elképzeléseimhez feltétlenül ragaszkodom, akkor a szeretetem „sántít”. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 15. szombat, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igaz, őszinte szó

Az Egyház, ahogy a hős forradalmárok is, kezdetben az igaz, őszinte szó erejében bíztak,ennek sikertelensége láttán erőszakot is alkalmaztak, szembeszálltak az igazságtalansággal.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube