Virtuális látogatás a Szent Sírnál

ImageAz internet segítségével virtuális kirándulást tehetünk a jeruzsálemi Szent Sír bazilikánál, Jézus keresztre feszítésének, sírba helyezésének és feltámadásának helyszínén.

A képsorok, amelyeket egy török multimédiás csoport készített, a történelmi épületegyüttes kilenc helyszínét mutatják be. A felvételek automatikusan követik egymást, mindegyik helyszínnél 360 fokban körbefordulva. A látogató a nyilak segítségével föl- és lefelé is tekinthet, közelítheti, távolíthatja  és teljes képernyőn is szemlélheti a képet. Az interaktív látványosság itt  található.
A keresztényüldözések idején, Hadrianus császár korában számos ókeresztény kultuszhely, köztük a Szent Sír helyét őrző építmény is elpusztult, emlékét azonban megőrizték a keresztény közösségek. A negyedik század közepén Constantinus császár elrendelte a Szent Sír területének megújítását, ahová édesanyja, Szent Heléna megbízásából három részből álló bazilikát emeltek. Az arab invázió idején a bazilika nagy része megsemmisült. A keresztes lovagok Jeruzsálembe érkezését követően, 1099-ben megújították és egységesítették a Jézus halálának és feltámadásának emlékét őrző keresztény bazilikát, mely egészen a XIX. századig szinte érintetlen maradt. A bazilika ma is őrzi Jézus Krisztus sírját, azt a sziklát, melyen Jézus testét elhelyezték, a bebalzsamozás kövét, amelyen a hagyomány szerint felkészítették Jézus testét a sírba helyezés előtt, és emléket állít annak a helynek, ahol az asszonyok megkapták a feltámadás hírét. Jézus korában ez a terület kívül esett a város falain, mára azonban Jeruzsálem részét képezi, ahová zarándokok ezrei érkeznek nap mint nap.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mi hisszük, hogy Isten minden embert ugyanabból az anyagból teremtett, nem volt „selejtes masszája”, amiből egyes népeket, embercsoportokat formált. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 26. csütörtök, Virág napja van. Holnap Virgil napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentírás mondja

Nem csupán gondolati lények vagyunk, hanem test és lélek. Jézus mondta: „Szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szív föl nem fogta, amit Isten azoknak készít, akik őt szeretik.” [1Kor 2,9]
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube