Bővebben: Nyílt napok a ferences iskolákbanSzínvonalas oktatás és katolikus közösségi nevelés jellemzi a ferencesek esztergomi, szentendrei, budai gimnáziumát és mohácsi általános iskoláját. A négy intézmény készségesen áll a beiskolázási döntések előtt álló családok rendelkezésére, hogy az érdeklődők a ferences oktató-nevelő munkájával személyesen is megismerkedhessenek.


Bővebben: Esztergomban találkoztak a szegénygondozó ferences nővérekAz Esztergomban, Szécsényben és Siófokon működő Ferences Szegénygondozó Nővérek Kongregációja négyévente esedékes általános káptalanját október 15. és 18. között tartották Esztergomban, Paskai László bíboros, nyugalmazott Esztergom–budapesti érsek elnökletével.


Bővebben: A katolikus egyház az Egyesült KirályságbanAz Egyesült Királyság teljes, hatvanmilliós népességének majd' 9 százaléka, valamivel kevesebb mint 5,3 millió ember katolikus. Az Egyesült Királyságban kisebbségben van a katolicizmus; Angliában és Walesben 4,2 millió (8 százalék), Skóciában 850 ezer (16 százalék) a katolikus; Észak-Írországban, amely az írországi egyházhoz tartozik, természetesen az ír népesség katolikus. A Brit-szigeteken az V. századtól van jelen a kereszténység, amely a XVI. században szakadt el Rómától. A katolikusok csak a XIX. században nyerték vissza egyenlőségüket.