Kigyulladt a füsseni ferences kolostor

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_fr-kolostor.jpgKedves Kollégák!!

Hideg tél van, mindenki ellenőrizze a kazánokat, kályhákat, kéményeket, villanyvezetékeket, biztosítéktáblákat, mindazt, mi zárlatot, tüzet okozhat.. Imádkozzunk a tűzben sérült emberekért és mi vigyázzunk magunkra, a gyerekekre, az épületekre, mindarra amit a jó Isten és népünk szeretettel ránk bízott!!

Szeretettel,

Csaba t.

A tűzvész során többen megsérültek. Továbbra is válságos Németország legidősebb szerzetesének állapota. A százéves ferencest a murnaui baleseti klinikán kezelik.
A rend négy másik tagját enyhe füstmérgezéssel szállították kórházba; ők ma már elhagyhatják a klinikát – tájékoztatta a KNA hírügynökséget Georg Andlinger testvér, a németországi ferences tartomány titkára január 7-én. A rendőrség jelentése szerint továbbra is tisztázatlan, hogy mi okozta a tüzet Füssenben. A károkat 100 ezer euróra becsülik.
Teljesen elpusztult a kolostor kerengője – ismertette a provincia titkára. Elmondta: a vendégszárny azonban sértetlen maradt. Ide költözhetnek át a testvérek. A tervek szerint két, 80 éves kor feletti testvérüket átveszik egy másik rendházba. A szobákat és épületeket ért tárgyi és anyagi károk mellett műalkotások is megsérültek; legalább húsz tárgy szinte teljesen megsemmisült a tűzben.
A tűz január 6-án, vízkereszt ünnepének reggelén ütött ki a száz éves szerzetes lakóterében. Mintegy 130 tűzoltó küzdött órákon keresztül a lángok megfékezéséért. Sokan vettek részt a mentésben, így három mentőorvos, valamint egy mentőhelikopter. A jelentések szerint tizenketten sérültek meg: a szerzeteseken kívül egy tűzoltó és egy rendőrnő.
Az augsburgi püspökség – mint a kolostor fenntartója – vasárnap reggel azonnal segítséget kínált a rendnek. Harald Heinrich püspöki helynök együttérzését fejezte ki az érintetteknek; Frank Deuring illetékes dékán kifejezte reményét, hogy a ferencesek régóta tartó jelenléte Füssenben a súlyos szerencsétlenség ellenére is folytatódik.
A füsseni kolostort 1628-ban építették, a város polgárainak kérésére. Az első szerzetesek a közeli, tiroli Reuttéból érkeztek Allgäuba. A rendházat 1836-ban vették fel a bajor ferences tartományba. 1979-ben, átvéve a kolostor tulajdonjogát, az augsburgi püspökség a templommal együtt felújította az épületet. Ma elsősorban a ferences rend idősebb tagjai élnek e házban; az itt élő szerzetesek a Füssenbe érkező turisták és a betegek körében végeznek lelkipásztori szolgálatot – írja a KNA.
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nincs olyan reggel, hogy Isten ne indítana bennünket a jóra, a szépre, amikor fölkelünk, nincs olyan rossz tett, amely után belülről ne birizgálna: menj, békülj ki, kérj bocsánatot, kezdd újra! (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 30. szerda, Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Ő „kezébe kapaszkodva”

Mária szeplőtelen fogantatását, istenanyaságát hívő, valló ember számára egy új világ nyílik ki. Mikor Isten tőlem kér valamit, nem azt nézem, hogy mihez érzek magamban fizikai, lelki, anyagi erőt, hanem a Szűzanya példája nyomán, az Ő „kezébe kapaszkodva” képessé válok alázattal, mindig Istenre figyelő lélekkel teljesíteni kívánságát.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube