Megszerették a hívek a Szentatyát

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_benedek_papa01.jpgHálaadó szentmise XVI. Benedek pápáért február 28-án, a csíksomlyói kegytempmom-pápai kisbazilikában az esti szentmise keretében hálát adnak Istennek, hogy az egyházat megajándékozta XVI. Benedek pápával. Urbán Erik templomigazgató megosztotta gondolatait olvasóinkkal a péteri szolgálatról leköszönő pápáról.

XVI. Benedek pápa 2010-ben kiadott interjúkötetét olvassa ezekben a napokban Urbán Erik atya, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója. Az olvasottakkal kapcsolatban elmondja: akkor, amikor az egyházat sorozatos támadások érték, XVI. Benedek pápa úgy fogalmazott , hogy a pásztor nem hagyhatja el nyáját, amikor az bajban van. Abban az esetben azonban, ha úgy fogja érezni, hogy testileg, lelkileg és szellemileg meggyengül, akkor leköszön a péteri szolgálatról. Ennek pedig, úgy látszik, most jött el az ideje.
– XVI. Benedek szépen lezárta II. János Pál pápa korszakát, mert korszakról beszélhetünk, és áthidalta az azt követő, átmeneti időszakot – mondja Erik atya, aki XVI. Benedek megválasztása után részt vett egy szerdai, pápai kihallgatáson, ahol azt tapasztalta, hogy nemhogy csökkent volna az érdeklődés, hanem megnőtt a kihallgatáson résztvevők száma. Ezt azzal magyarázták, hogy II. János Pál pápát nézni, XVI. Benedek pápát pedig hallgatni mentek a hívek a kihallgatásra. – Megszerették a hívek a pápát – összegez Erik atya.
XVI. Benedek pápa megválasztásakor azt nyilatkozta, hogy egyszerű és alázatos szőlőmunkásként szeretne szolgálni. Ez az alázat nyilvánult meg múlt hétfői bejelentésében is: a világ annyira gyors. hogy ő már nem tud vele haladni, és Krisztus ügyéért háttérbe tud vonulni. Megdöbbentett a hír, amit csak hittel lehet elfogadni – összegez Urbán Erik templomigazgató.
Takács Éva,
Hargita Népe,
2013. február 20.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

El tudom képzelni, hogy az emberiség nagy fájáról ágak fognak letörni és pusztulnak el – törtek le eddig is a történelem folyamán –, de valamilyen módon ez a szent törzs kihajt. Isten munkálkodik. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 28. hétfő, Vencel napja van. Holnap Mihály napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szűzanya...

A Szűzanya nem hatalmas prédikációkkal nőtt fel oda, hogy a Mennyek Királynéja legyen.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube