"Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk!"

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_papa-f.jpgLégy megszólítható!!

Szeretettel,

Csaba t.

„Ferenc pápa vagyok, tegeződjünk” – mondta a katolikus egyház feje egy 19 éves padovai diáknak, akit telefonon hívott fel.
A 19 éves mérnökhallgató nemrég levelet írt a pápának – azt nem árulta el, hogy miről –, arra azonban nem számított, hogy az egyházfő felhívja őt telefonon. Márpedig ez történt – írta csütörtöki számában az Il Gazzettino című lap. „Helló, itt Ferenc pápa beszél” – szólt a telefonba vasárnap a pápa, aki rögvest fel is ajánlotta Stefano Cabizzának, hogy tegeződjenek.
A beszélgetés nyolc percig tartott. „Nevettünk és viccelődtünk” – számolt be a mérnökhallgató. „Azt mondta nekem, hogy Jézus és a tanítványai is tegezték egymást” – részletezte, hozzátéve, hogy Ferenc pápa arra kérte, imádkozzon érte sokat. „Megáldott, és én úgy éreztem, nagy erő támadt bennem” – fogalmazott.
Ferenc pápa gyakran telefonálgat
Elődjétől, XVI. Benedek pápától eltérően Ferenc szívesen ragad telefont: alkalomadtán felhívja barátait – legyenek akár hívők, akár nem –, de arra is volt példa, hogy újságírókat tárcsázott, hogy beteg hozzátartozóik vagy vizsgaeredmények után érdeklődjön. Miután pápává választották, személyesen hívta fel azt a Buenos Aires-i újságosstandot, ahol előfizetéseit intézte, hogy jelezze, egy ideig nem lesz az argentin fővárosban, így nem kéri a lapokat.
MTI / mno.hu