Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Összefogás a Békéért

b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_2069.jpgBéke Királynője, könyörögj érettünk!

 

 


Sok - sok szomorú hír érkezik nap mind nap! Gyilkosságok, háborúk, civilek ellen elkövetett kegyetlen cselekedetektől hangos az újság, a rádió, a televízió! Sajnos a világ megannyi pontján, a nézeteltéréseket jó testvérekként nem sikerül megoldani! A fellobbanó ádáz gyűlölet elharapózik, s fellángol sokfelé a nyílt katonai konfliktus! Az emberek szemérmetesen félrefordulnak, próbálják nem észrevenni a lángokat, a szenvedéseket, de az ami most Afrikában, Szíriában, Afganisztánban, Ukrajnában zajlik, az már nem kamaszos kakaskodás, melyet egy legyintéssel elintézhetünk!
A keresztény embernek mi a feladata, egy háború felé sodródó világban? “Bármit is kértek a mennyei Atyától az én nevemben - mondja Krisztus Urunk - azt Ő megadja nektek!” Éljünk megváltónk ígéretével! Kérjük a Béke Királynőjének, Máriának közbenjárását, hogy a világ Ura teremtsen békét szíveinkben, segítsen, hogy jó testvérekként egymás érdekeit szem előtt tartva, őszinte párbeszéddel keressük azt a kompromisszumos megoldást, mely mindenkinek jó, elfogadható! Egyházunk nagyjai, a szentek tanítása alapján hihetjük, hogy az őszinte ima, a határozott böjt képes megállítani a gyűlöletet, kioltani a háború tüzét!
Kétezer évvel ezelött a Szentlelket várva, Pünkösdre készülve, Mária az apostolokkal együtt imádkozott! Bizalommal együtt várták a megígért új Vigasztalót, ki elhozta a nyelvek csodáját, azt, hogy a sok különféle nyelvű, gondolkodású ember egymást megértve jótestvérekként, boldog bizalommal együtt dicsérték Teremtő Istenünket!
Alázattal felkérem a Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban nevelkedő gyerekeinket, munkatársainkat, támogatóinkat és mindazokat, kik számára a krisztusi béke értékes és fontos, hogy Pünkösdre készülve, végezzünk el egy kilencedet az áldott békéért! Kérjük a Béke Királynőjének, Máriának  közbenjárásával az Istent, hogy a békét, mind egy nagy folyamot árassza világunkra, oltsa ki az engesztelhetetlen gyűlölet háborús lángját az emberek szíveiben!
Az interneten (www.magnificat.ro), de a honlapunk facebook oldalán is napról napra leközlöm azt az imát, mit a gyermekeinkkel mi is bizakodó lélekkel elvégzünk! Ott ahol élsz, mond el te is ezt az imát és jelezd egy like-al, hogy mellettünk vagy, hogy velünk együtt imádkozol a békéért! Hiszem, hogy az alázatos ima áthatol a gyűlölet fellegein, és világunk sorsát irányító hatalmasságok is alázattal magukba szállnak! Május 31-én, Marosillyén kezdjük ünnepélyesen az imakilencedet, és június 8 - án Pünkösd napján, Csíksomlyón szeretnénk befejezni! 
Jézus mondta: “ha akkora hitetek is lesz, mint egy mustármag, s ha azt mondjátok a hegynek, hogy szakadjon ki és verjen gyökeret a tengerben, akkor megteszi!” Mi a gyűlölködés hegyeit szeretnénk a béke tengerébe elmeríteni a kilenceddel, - és az őszinte párbeszédből fakadó békés rendezések reményét felébreszteni az egymással szemben álló emberek szívében!

Imádságos bizalommal,
Csaba t. 
Déva, 2014 május 27.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege nem az önmagam nézése, hanem a találkozás, a másikhoz való odafordulás. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. december 3. péntek, Ferenc napja van. Holnap Borbála és Barbara napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Természet

Természetes, hogy kinövünk egy-egy cipőt, ruhadarabot.Társadalmi szokások, valós vagy vélt értékes beidegződések dőlnek körülöttünk halomba. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube