Gyermek védelem helyett családvédelmet!

Aradon nem inditottunk az idén szociális intézményt, de segitünk egy családnak, apának, anyának és hat aranyos gyermeknek újraszervezni az életet!! Az orvostudomány sokáig a sebesült katonák végtagjait levágta, hogy az elfertözödő seb miatt, nehogy meghaljon a beteg! Aztán a tudomány fejlödéséve, az erös fertötlenitő, gyuladásgátló orvosságok jóvóltából, elkezdték az orvosok a sebeket gyógyitani, és így ma, Istennek, és a jó szakembereknek hála nem kell csonkolni! b_300_300_16777215_00_images_stories_11906736_733371716774715_7243484591086255951_o.jpg

A gyermekvédelemben sajnos legtöbször, ha gond van, elveszi az állam a szülöktől a gyerekeket! Egy erdélyi édesapának és egy budapesti édesanyának, hat aranyos gyermeke van. A legnagyobb gyerek most megy hatodik osztályba, a legkisebb még karonülő csecsemő! A család hiszem, hogy jószándékkal indult, de mára minden tartalékát felélve, az útszára került. A hatoság a kilátástalan helyzetben el akarta venni a szülöktől a gyermekeket! Töllem töbször is segítséget kértek a nyár folyamán, és a helyzetet mérlegelve, arra a döntésre jutottunk az aradi kollégáimmal, a kedves Bugyinski családdal, hogy nem a csonkolásban, hanem a család megmentésében próbálunk segíteni! 

Számomra ez egy nagyon fontos próbálkozás! Döbbenetes, ha a hat gyereket külön befogadom, akkor arra van valamennyi állami támogatás, azt az emberek is értik a döntést, segítenek, de ha az apával, anyával fogadom be ugyanazokat a gyerekeket, akkor arra már nincs támogatás, az újfajta megoldást sokan megkérdöjelezik! Pedig ha az amit már több alkalommal is sikeresen megpróbáltunk, most is sikerül, akkor egy- két év támogatás útán a család megerösödve, egységesen, senkit sem hátrahagyva tovább tudna menni! Hiszem, hogy így lehet a legkevesebb anyagi ráforditásból a lehető legtöbb eredményt elérni! 

Szeretettel kérlek, hogy imádságos szeretettel segítsetek, hogy át tudjuk alakitani a gyermekvédelmet, családvédelemé! Segitsetek, hogy a családokat ne csonkoljuk, hanem alázattal segítsük talpraállni, megerösödni, szeretetben együtt maradni!

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…tudniuk kellene, hogy az anyagi javak legjobban gyerekbőrben maradnak meg, persze csak akkor, ha tisztességgel, nem elhanyagolva, de nem is elkényeztetve neveljük fel a gyermeket. A bankba tett vagyonkánkat a gazdasági válság rozsdája szétrághatja, az infláció molya megeheti, de a szeretettel felnevelt gyermekeink idős korunkban mellénk tudnak állni, életet, reményt jelenthetnek számunkra, számíthatunk rájuk. A nyugdíjpénztárba betett pénzecskénkben hiába bízunk, a vagyonkánkért gondozó „kedves nővér” soha nem fogja könnyes szemmel, gyermeki ragaszkodással megcsókolni lehanyatló kezünket, és nem fog virágot öntözni, gyertyát gyújtani a sírunkon. És csak gyermekeink fognak számunkra unokát szülni, akikre majd vigyázó szeretettel nézhetünk le a mennyek országából.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. május 8. szerda, Mihály napja van. Holnap Gergely és Katinka napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Óriási történelmi esemény

Óriási történelmi esemény: Jézus Krisztusban megdicsőül az első emberi test, az első anyagi részecske, és bejut a mennyek országába.

Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube