A Katolikus Karitász idén ősszel is egy teherautónyi almát szállított a dévai gyerekeknek.

ImageA Katolikus Karitász idén ősszel is egy teherautónyi almát szállított a dévai gyerekeknek. „Hívjon meg egy nélkülözőt asztalához!"

 

 

 

Kétszeres segítség ez, ugyanis az almát az egykori árvízkárosult gazdáktól veszi meg a segélyszervezet és szállítja el Dévára. Idén elfagyott az alma a Beregben, a gyümölcs ára soha nem látott magaságokba emelkedett. A Karitász munkatársai mindent megtettek azért, hogy a szokásos almaszállítmány idén se maradjon el. A zalai dombok között találták meg azt a gazdálkodót, aki jelentős kedvezményt adott, így október 24-én elindulhatott a teherautó, amelyet nagy örömmel fogadtak a gyerekek.

 

Image 

A Katolikus Karitász tavaly karácsonykor hirdette meg „Hívjon meg egy nélkülözőt asztalához" c. akcióját, melynek keretében több alkalommal segítették élelmiszerrel a rászorulókat. A családok a katolikus iskolákon keresztül jutottak csomagokhoz, lehetővé vált az EU Élelmiszersegély akcióban való közreműködés és a határon túli magyarokat is segítették: Gyergyószentmiklóson támogatásban részesült a plébánia ingyenkonyhája és ismét eljutott az almaszállítmány Dévára.
Katolikus Karitász/Magyar Kurír