Budapesten is gondolnak a szalontai gyermekotthon lakóira

ImageNégy személygépkocsival hozták el pénteken azokat az adományokat, melyeket budapestiek gyűjtöttek a nagyszalontai Szent Antal Gyermekotthon istápoltjainak. 

 

 

Tarsoly Hilda, az otthon vezetője és Bondár Imre fogadta a vendégeket, akik ruhákat, könyveket, élelmiszert hoztak a lakóknak. Kovács Barnabás, a küldöttség egyik tagja elmondta, hogy Böjte Csaba atyát még 2001-ben ismerte meg. 

Az egész jótékonysági akciónak Popovics Géza közgazdász a motorja. Csaba atya istápoltjait már régóta támogatják adományokkal, és az ő segítségükkel rendezték meg 2002-ben Déván a Ghymes-koncertet. 
A keresztszülőprogram keretén belül Popovics rendszeresen szervez ilyen adományozó akciókat. Immár négy éve járnak Szalontára. Pénteken Mikulás, advent és egyben karácsony jegyében jöttek el. Az ajándékokat egy Budapest melletti faluban, Telkiben gyűjtötték.
Emellett csütörtökön közel egymillió forint készpénzt adtak át Csaba atyának. A vendégek örültek annak, hogy a Sarkadi úton elkezdték az újabb otthon építését és azt mondták, amennyire erejükből telik, ennek a létrejöttét is támogatni fogják. 
Kovács Barnabás nagyra értékelte Tarsoly Hilda munkáját, véleménye szerint rendkívül jól vezeti az otthont. Megköszönte a lehetőséget, hogy segíthetnek a gyermekeken, akiknek sikerült az otthon által egy olyan közösségbe kerülniük, ahol rendes emberekké, magyarokká válhatnak. 

M. Á.

 Reggeli Újság