HERZ: 20 tonna szalámi a nehézsorsú gyermekeknek - Köszönet a segítségért

A Herz Szalámigyár a napokban egy nagy kamion, 20 tonna szalámit juttatott ki Dévára. Csaba testvér hálás az adományért, s nem csak saját gyermekeire gondol, hanem küld a nehézsorsú, nélkülöző családoknak, a moldvai csángóknak és az erdélyi árvízkárosultaknak is.

 

Böjte Csaba testvért szerencsére Magyarországon nem kell bemutatni senkinek. Hiszen Ő az, aki Erdélyben befogadott – dévai, szászvárosi, szovátai, petrozsényi, nagyszalontai, torockói és zsombolyai gyermekotthonaiba – immár több mint 500 nehézsorsú gyermeket.

Magyarországon sokan segítik Őt, melynek egyik szívet melengető példája volt, hogy a napokban felhívott egy tradícionális fővárosi szalámigyár (HERZ) budapesti vezérigazgatója, hogy szeretné segíteni a gyerekeket egy „kis” szalámival. Személyes találkozásunkkor derült ki, hogy egy nagy kamion 20 tonna friss szalámiról van szó. A szalámigyár - szállítmányozó partnerével (MASPED) közösen - vállalta, hogy a szállítás költségeit is fedezi. A kivitelhez szükséges romániai papírok a bukaresti minisztérium jóvoltából 1 nap alatt rendelkezésre álltak, így a szalámi már meg is érkezett Dévára. Csaba testvér nem csak saját gyermekeire gondol, hanem küld a nehézsorsú, nélkülöző családoknak, a moldvai csángóknak és az erdélyi árvízkárosultaknak is.

Azt hiszem, hogy e nemes összefogás reményt ad nekünk.

Isten fizesse meg jóságukat.

A nehézsorsú gyerekek és családok nevében

Vásárhelyi Tamás

Dévai Szent Ferenc Alapítvány Kuratóriumi elnöke

Budapest, 2005. augusztus 30.

Forrás: devaigyerekek.hu