Karácsony-váró Böjte atya gyermekeinél

ImageKarácsonyi adományt gyűjtöttek a zempléni szakképző iskolák Böjte Csaba ferences szerzetes Dévai Szent Ferenc Alapítványának. Az ajándékokat az erdélyi Gálospetriben működő gyermekotthon és a székelyhídi napközi fiataljai kapják a borsodi gyerekektől, szülőktől és tanároktól, hogy szebb legyen a kicsik ünnepe.

 

 

A finomságok mellett játékok, mesekönyvek, és meleg ruhák is gazdára lelnek majd a gyermekeknél. Az adományokat szállító maroknyi borsodi csapatot egy Böjte atyának címzett levél kíséretében indította útjára a fővédnök.

"Mindnyájunkat megérintett az a szakmai hozzáértés és mély alázat, amelyet az Ön részéről tapasztaltunk a nehéz sorsú, vagy elhagyatott gyermekek iránt. Ehhez a munkához kívánunk hozzájárulni ezzel az adománnyal, mely használt, de még jól működő technikai eszközöket, és tartós élelmiszert tartalmaz" – üzente Koncz Ferenc, a Borsod-Abaúj-Zemplén-megyei közgyűlés elnöke.
Miskolcról így egy jókívánságokkal és ajándékokkal megpakolt teherautó indult el Erdélybe.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi napköziotthonában a gyerekek ajándékokat készítenek és ünnepelnek, egy másik teremben pedig már várják őket a borsodi gyerekek adományai. A csomagokból tankönyvek, ruhák, élelmiszerek kerülnek elő, és természetesen nagyon sokféle játék.
Az alapítvány 44 szegény sorsú fiatallal foglalkozik:a 3 és 15 év közötti gyermekek iskola után jönnek ide, ebédet kapnak, és a nevelők tanulnak velük. Eddig nem volt számítógépük, a mostani adományok között viszont azokhoz is hozzájutottak.

A székelyhídi gyerekek a Duna Televízió munkatársait is megajándékozták, és így rajtunk keresztül kívánnak nézőinknek áldott karácsonyi ünnepeket.


Duna TV