Böjte atya árváinak gyűjtenek Felvidéken

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Karacsony-a-parajdi-sobanyaban-2008/viewsize/img_9827.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Karacsony-a-parajdi-sobanyaban-2008/viewsize/img_9827.jpg'

img_9827.jpgKarácsonyra gyűjtenek adományokat a dél-szlovákiai Révkomáromban a dévai Szent Ferenc Alapítványnak.

 

 

 

A jótékonysági akciót a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen hirdette meg az idén is, Nyilas Misi Karácsonya elnevezéssel – írja az Új Szó című pozsonyi napilap keddi számában. Az előző években a moldvai magyaroknak gyűjtöttek, most a beérkező adományokat a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak, azaz Böjte Csaba ferences szerzetes árváinak ajánlják fel.

Ha több csomag érkezik, mint amennyit Déván fogadni tudnak, akkor a többletet erdélyi református árvaházakba és Kárpátaljára juttatják el a szervezők, akik a „cipődobozos" akciónak is nevezett gyűjtésben arra kérik az adományozókat, hogy cipősdoboz méretű ajándékcsomagot készítsenek, arra pedig írják rá, hogy 6-12 vagy 12-18 éves fiúnak, illetve lánynak szánják-e a csomagot.

A szervezők azt kérik, hogy elsősorban tanszerek, társasjátékok, könyvek, vallási tárgyak, ruha-kiegészítők – például sál, sapka -, higiéniai eszközök, tartós élelmiszerek, édességek kerüljenek a csomagba. Ezenkívül más felajánlásokat is szívesen fogadnak, például az elszállításnál, akár az üzemanyag árának szponzorálásánál is.

Két éve 950, tavaly több mint 1600 ajándékcsomagot tudtak szétosztani. A csomagokat november 22-étől december 5-éig gyűjtik szerte Szlovákiában, Királyhelmecen, Rimaszombatban, Rozsnyón, Párkányban, Bátorkeszin és Nagyölveden a lelkészi hivatalban, Dunaszerdahelyen a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség központjában és a Családi Könyvklubban, Érsekújvárott a szlovákiai magyar kulturális szervezet, a Csemadok székházában, valamint Révkomáromban a lelkészi hivatalban és a Krisztián virágboltban.

Duna Televízió/MTI