Újabb sikeres Tulipán Kaláka Székelyhídon

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_tulipan-kalaka-2.jpgMájus 24-én, szombaton a szokásosnál is nagyobb zsivaj fogadta a székelyhídi Stubenberg kastély kertjébe látogatókat. Bevett szokás, megszokott program – nem csak a helyiektől, de sok esetben messze földről, Magyarországról, vagy a Székelyföldről érkezőktől – hogy a kastélyban élő „Gyermek Jézus” otthon lakóit felkeresik hétvégenként, és vagy együtt játszanak a gyerkőcökkel, vagy segítenek az otthont vezető Kovács Ágnesnek az épp aktuális munkákban.

Ezúttal azonban a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által Székelyhídra hozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány által használt kastély kertjében lelkes önkéntesek tartottak „késő tavaszi nagytakarítást”!
Ahogy azt Béres Csaba a város polgármestere elmondta: „Volt mit takarítanunk, hiszen több köbméter építési törmeléket, valamint a kertből az évek óta felhalmozódott gallyakat is elszállítottuk! Nem kellett különösebben buzdítanunk senkit, mert az emberek szívesen jöttek segíteni, és itt hadd jegyezzem meg Borsi Lóránd, a Tulipán Kaláka Egyesület elnökének a segítségét is, aki számos székelyhídi ifjat mozgósított ez alkalomból”. A kastély kert –ahogy a helyiek nevezik – immár takarosan, virágokkal pompázva  várja a június elsejei gyermek búcsút!
www.erhangja.ro