A gyógynövény napon jártunk Csíksomlyón

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_66243994_2633572280011001_3320239221385461760_n.jpgNegyedik alkalommal tárta ki kapuit az érdeklődők előtt a Mária Közösségi Kert és Kájoni Herbárium Csíksomlyón. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonában szabadtéri rendezvénnyel népszerűsítették a múlt hétvégén a természetben megtalálható gyógyhatású növényeket, a natúr kozmetikumokat és a természetes életmódot.

Pénteken már kora délután benépesült a Csíksomlyón található Mária Kert, a megnyitót követően hagyományos csíki táncokat járhatott a közönség, a rendezvény ez által is csatlakozott a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes által kezdeményezett Székely Népviselet Napjához, illetve a másnapi Ezer Székely Leány Napja eseményhez.
A délutáni előadásokat a gyógynövények magyarországi és erdélyi apostolai tartották. Az egyik fő meghívott Szabó Gyuri bácsi volt, akit csak bükki füvesemberként szokás emlegetni gyógynövényes körökben, mint a Mária Kert mentora mindig örömmel jön „székely örökségét” meglátogatni. Érdemes megemlítenünk Maczalik Ernő biológus, természettudományi író előadását is, a környékbeli Karcfalva elismert szakértője közel 50 éve tapasztalattal a háta mögött gyűjt gyógynövényeket és készít teakeverékeket. Jelen volt még többek között Flórián Albert, a Székely Herbarium Egyesület elnöke, Fráter Erzsébet biológus, Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász is, akik nagyszámú érdeklődő előtt tarthatták meg előadásaikat.
A gyermekotthon udvarán Székelyföld gyógynövényportái mutathatták be termékeiket, amelyeket meg is lehetett vásárolni.  A legkisebbeket a Pajta gyermekfoglalkozásai várták, míg a jó hangulatról és muzsikáról Antal Imre népzenész, a házigazda Szent István Gyermekotthon diákjai és a csíkszeredai Role zenekar gondoskodtak. A résztvevők nem maradtak éhen sem, az Erdélyi Népi Ízőrző Lovagrend bográcsos vacsorával vendégelt meg mindenkit, aki eljött ezen a délutánon Csíksomlyóra és meglátogatta a Mária Közösségi Kertet. 
www.maszol.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A hivatások között nincs rangsor: nem mondhatjuk, hogy ez értékesebb, emez pedig kevésbé az. A kertben sokféle virág van, mindenik a maga színes szirmaival, csodás illatával dicséri az Istent.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 29. péntek, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Minél inkább élő az Egyház...

Minél inkább élő az Egyház, annál inkább közösség, annál inkább katolikus.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube