Isten útján járva rendületlenül...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_fullsizeoutput_2295.jpegImádságos szeretettel köszöni a Szent Ferenc Alapítvány apraja nagyja Bernardin testvér életéből azt a 14 évet, mit nekünk ajándékozott! Ki tudná megmondani, hogy hány gyerekünk, kollégánk szentgyonását hallgatta meg, hány szentmise áldozatot mutatott be a Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt dévai templomban?

Hála és köszönet minden percért, mit köztünk töltöttél!! Életed minden percére a jó Isten áldását kérjük!!

Szeretettel,

Csaba t. 

 

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_bernardintvdevan.jpgAmikor az ember a Dévai Szent Ferenc Alapítványról ír, akkor mindenki teljesen érthetően Csaba testvérre gondol, hiszen ő volt az, aki ezt az alapítványt több, mint 25 évvel ezelőtt elindította. A jó Isten nemcsak partnere volt ebben, de sok embert adott melléje, akik segítői, támogatói lettek, szinte a világ minden részéről. Vannak olyanok, akik sokszor említve vannak, de vannak olyanok is, akik a háttérben csendben, kitartóan, hittel végzik munkájukat.
Egy ilyen emberről szeretnék most megemlékezni, aki augusztus 1-től sajnos egy másik templomhoz lett áthelyezve, mivel Déván a két plébánia össze lett vonva és két plébános nem lehet egy plébánián. Marek Bernardin OFM atyáról van szó, vagy ahogy az alapítványnál ismerős, Bernardin testvérről. 
Bernardin testvér immár 14 éve szolgál Déván, ő a magyar ferencesek közül kérte át magát az erdélyi provinciához. Ittléte Csaba testvérnek is nagy segítséget, megnyugvást nyújtott, hiszen tudta, amíg ő a másik házakat látogatta, meghívásoknak tett eleget, jó kezekben hagyta a dévai házat, a gyermekeket, felnőtteket egyaránt. Bernardin testvér erőssége rendíthetetlen, mély hitére van alapozva, erősebb alapok nem is kellenek. Amellett, hogy hagyományos lelkipásztori teendőit végezte, mindig volt ideje mindenkire az alapítványnál is. Előljárói döntés alapján, közösségi életét a másik, a telepi plébánián élte. Sokszor, naponta többször kellett közlekednie a két plébánia között. Jól ismert mindannyiunkat, sokunknak gyóntatója, lelkivezetője volt. Magam részéről még sehol sem láttam ennyi gyermeket magától gyónni menni, rendszeresen minden bíztatás nélkül. Ő készítette elő a gyerekeket az első szentgyónásukra, szentáldozásukra és bérmálásukra . Jelenléte természetessé vált, és éppen ezért lesz nehéz búcsút venni tőle. Van egy olyan közmondás az angolban, hogy "a mi veszteségünk azoknak a nyeresége" lesz ahova helyezték, Kaplonyba 300 km-re innen. A dévai Nagyboldogasszony templom az embernek mindig egy jel volt, amikor ide visszajött, hazaért. Kissé nehéz lesz ezután. Nem a templom szépségén fog változtatni, de valahogy üresebbnek fog tűnni. Hiányozni fog a sok extra amit kaptunk, a Szentségimádások, a Mária esték stb. Nem jó ezen a dolgokon sokat filozofálni, inkább próbáljuk ezt is elfogadni, mint a jó Isten akaratát. Az élet megy tovább, minden változik, amit meg kell szokni. 
Tudom, Bernardin testvér, neked sem lesz könnyű, de ne tegyük még nehezebbé. 
Bernardin testvér szívünk egy része veled megy, a jó Isten áldása kísérjen utadon és őrizzen meg téged az Úr. Biztos vagyok benne, hogy az a közösség is szeretni fog téged és hálás lesz azért, amit adsz majd nekik. 
Imáinkban leszel, és amit tanultunk tőled igyekszünk megtartani. Magam részéről igen sokat tanultam amióta Déván vagyok idestova 11 éve, és mindenért fogadd hálás köszönetünket. Reméljük a kapcsolat megmarad és te is szeretettel gondolsz majd vissza az itt eltöltött időkre .
Sok szeretettel sokunk nevében 
Eszter.
( Dr Kalotay Eszter )

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Szent Péter volt az első pápa, az összes többi az ő utóda. Nem nagyképűség vagy beképzeltség, hanem a kétezer éves hagyomány ad alapot nekünk arra, hogy elhiggyük, elfogadjuk, hogy anyánk, a Katolikus Egyház krisztusi alapítású, és ez a hit minket boldoggá tesz, erőt ad, segít, hogy Isten mellett döntsünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 6. péntek, Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Elérkezik az óra

Aki két, szabad szemmel nem látható sejtből az anyaméhben az emberi testet összerakja, elég bölcs ahhoz, hogy ezt a kérdést is megoldja.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube