Lelkigyakorlat Csaba testvérrel

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_7789_2.jpgLegyünk készek bátran, testvéreink iránti szeretetből Isten akaratát teljesíteni! 540 évvel ezelőtt, 1479. november 13-kán Mátyás király serege megütközött Kenyérmezőn az országba betörő török katonákkal. Ecsedi Báthori István erdélyi vajda és Kinizsi Pál temesi ispán vezette magyar seregek, a rájuk bízott országot, az itt élő civil lakosságot s azok anyagi javait, egy véres csatában megvédték. Bonfini, krónikájában a törökök veszteségét harmincezer főben nevezi meg, ugyancsak ő, a magyarok veszteségét nyolcezerre teszi.

 

Báthori, Kinizsi és a velük együtt harcoló hősök, életüket nem kímélve, gyilkos csatában megvédték szülőföldjüket és annak lakóit, "Mária népét". Az ő emlékükre, a Szent Ferenc Alapítvány szászvárosi háza, a Kárpát-medencei Kinizsi Szövetség és a Mária Út Egyesülete zarándoklattal egybekötött lelkigyakorlatos megemlékezést szervez. November 22-én 14.00 órakor Kenyérmezőn találkozunk Alkenyéren, (románul Sibot). A csatatéren álló emlékműnél meghallgatjuk a megemlékező beszédeket, elhelyezzük tisztelettel a koszorúinkat, majd a gyerekekkel és a kedves vendégeinkkel elindulunk a legközelebbi templomba, az algyógyi Szent István előtt épült rotondo (körkörös) templomba, hol szentmise áldozatot mutatunk be az elesett hőseinkért. A zarándok út hossza 13-14 km. A szentmise végén házigazdánk Menyhárt Ernő, a szászvárosi Szent Erzsébet Otthon vezetője szeretettel lát egy estebédre. Szombaton is együtt leszünk, imádkozunk, meglátogatjuk a Hunyadi kastély Mátyás Király által építtetett szárnyát, majd e letűnt kor dallamaival, táncaival ismerkedünk! Vasárnap délben a gyermekeinkkel együtt imádkozunk, a szentmise után ebéddel ér véget a hőseink tiszteletére szervezett megemlékezés.
Isten által ránk bízott feladataink felvállalása, azok bátor, hősies teljesítése életünk célja, értelmet ad napjainknak. Ingyen, két szép szemünkért sem az őseinknek, sem nekünk nem jár a mennyország, az örök élet. A létért küzdeni kell! Szeretteinkkel való törődés, az ők szolgálata, a családjaink létének fenntartása, s ha kell életünk árán is az ők testi, lelki épségüknek a megóvása, védése olyan feladat, amely mindannyiunk életét meghatározza.
540 évvel ezelőtt Mátyás király seregei megtették amit a haza elvárt tőlük, megvédték e föld lakóit, teljesítették kötelességüket. Ezért mi, az ők kései utódai nemcsak tisztelgünk bátor helytállásuk előtt, hanem tanulni is szeretnénk tőlük. Mi is szeretnénk óvni, védelmezve vezetni a gondjainkra bízott családokat, gyermekeket. Biztatlak, szeretettel hívlak, gyertek tanuljunk hős példaképeinktől, 
Csaba t. 
Szeretettel kérlek, ha velünk akarnál tartani, akkor jelentkezzél Palkó Cecíliánál a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen!
TERVEZETT PROGRAM
Érkezés: 2019. nov. 21. csütörtök
19:00 óráig - szobák elfoglalása Déván
2019. nov. 22. péntek
08:00 – reggeli Déván
10:30 – Szászvároson elmélkedés Csaba testvérrel, utána kötetlen beszélgetés
13:00 - ebéd Szászvároson, majd indulás Alkenyérre
14:00 - megemlékezés Alkenyéren a Kinizsi Pál emlékműnél, onnan gyalog zarándokolunk Algyógyra,
szentmise
19:00 – vacsora Szászvároson
Nov. 23. szombat:
08:00 - reggeli
09:00 - szentmise
10:00-13:00 - Vajdahunyad-várlátogatás
14:00-15:00 - ebéd a menzán
17:00-18:00 - reneszánsz táncház
19:00-20:00 - vacsora
20:00 - esti beszélgetés
Nov. 24. vasárnap:
09:00-10:00 - reggeli az alapítvány menzáján (étkezések minden nap azonos időpontban vannak).
10:00-11:00 - Csaba testvér tanítása, utána lehetőség gyónásra.
13:30-14:30 - ebéd a menzán, hazautazás.
Szállás: az alapítvány vendégházaiban egyszerű körülmények között tudunk szállást biztosítani.
Vannak kisebb és nagyobb szobáink, de maximum 2-3 vendéget helyezünk el egy közös szobába.
Ellátás: napi 3x étkezés az alapítvány menzáján.
Részvételi díj: 28.000 Forint (400 Lej) felnőtteknek, gyerekeknek ennek a fele. Ez magába foglalja a szállást, étkezést. Ha tovább szeretnének maradni Déván, akkor naponta 3.900Ft-ért szoktunk szállást és teljes ellátást biztosítani.
További információ: Palkó Cecília (dévai házvezető) a +40-753-051-727-es telefonszámon, vagy
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailen.
ÉRKEZÉSKOR kérjük a dévai vendégfogadást keressék a +40-788-219-571-es telefonszámon.
- Ha szeretnék, hogy a vasútállomásra Önök elé menjünk, kérjük jelezzék előre
- Amennyiben speciális étkezési igényük van (pl. vegetáriánusok) kérjük jelezzék
- Információ az önkéntességről: ÖNKÉNTESSÉG
- Infomáció az adománygyűjtésről: ADOMÁNYOK
- Az alapítvány homepage(i): www.magnificat.ro és www.szentferencalapitvany.org
- A gyermekotthon címe: 330046 Deva, str. Progresului 6. (kis katolikus templom mellett a főúttól jobbra).
Szeretettel várunk Mindenkit Déván!
Csaba testvér és a szervezők

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szerzetes számára nem a valamitől való szabadság a lényeges, hanem a valamire való szabaddá válás. Nem a valamiről való lemondás a lényeg, hanem az, hogy ezáltal a teljességet, az élő Istent szolgálhatom, és Ő szeretetben birtokolhat engem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 30. szombat, Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Keresztes Szent János mondta

Keresztes Szent János mondta: Ha egy csutakot, egy darab fát az ingoványból kiveszünk, majd tűzre teszünk, annak előbb ki kell sírnia, fortyognia magából a mocsarat, s csak azután kaphat lángra.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube