Autónyi motoros adomány a Szent Anna-háznak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_motorosok16.jpgIdén is adományokkal érkezett a mosonmagyaróvári Motoros Szív a Gyermekekért civil szervezet küldöttsége a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyergyószentmiklósi otthonába. A személyautónyi ajándékot megpótolva bográcsozásra is meghívták az otthon lakóit.

Harmadik alkalommal szervezték meg a Székelyföldi Jótékonysági Motoros Túrát a magyarországi Motoros Szív a Gyermekekért mozgalom tagjai. Ezúttal is a gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyermekvédelmi Központ javára ajánlották fel az alkalomra összegyűjtött adományokat. A vasárnapi átadásra meghívták székelyudvarhelyi, szászrégeni és gyergyószentmiklósi motorostársaikat, hogy együtt fejezzék ki elkötelezettségüket a segítségre szoruló gyerekek iránt.
A Vöröskereszt is ajándékozott
A Szent Anna Gyermekvédelmi Központba juttatott el adományt vasárnap a Magyar Vöröskereszt Solymári Szervezetének küldöttsége is, akik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány több központját is meglátogatták, valamennyi otthonnak adományt is vittek. A gyergyószentmiklósiaknak könyvekkel, tanszerekkel, társasjátékokkal kedveskedtek. A vöröskeresztesek egyébként kapcsolatfelvétel céljával érkeztek a városba – a gyergyószentmiklósi társszervezet tevékenységeit maguk az itteni önkéntesek ismertették velük. Közös programokban fog  kiteljesedni a két szervezet közötti kapcsolat – mondták el a házigazdák és vendégeik.
Az ajándékozó szervezet vezetője, Elekes Péter Szabolcs, alias Medve Engel elmondta, a Motoros Szív a Gyermekekért mozgalom a bántalmazott, sérült, árva gyerekek megsegítéséért munkálkodik.
„Sajnos sok támogatásra szoruló van, mi a gyerekeket támogatjuk, mert ők jelentik a jövőt, rájuk kell építeni. Nekik tudjuk megmutatni azt az életformát, amit mi élünk, és abban reménykedünk, hogy ők ebből tanulnak. Ha egy csipetnyit is át tudunk adni tapasztalatainkból, és magukévá tudják tenni, akkor a világ egy részén mindig fogunk tudni segíteni” – fogalmazott.
A Szent Anna otthon lakóival 2013-ban kötött ismeretséget, mára már családias szálak is átszőtték, „szeretettel jövünk ide, otthon érezzük magunkat” – mondja Medve Engel. Természetesen a gyerekek megsegítése az elsődleges cél, de az otthon vezetői iránti tisztelet, csodálat is hozzájárul ahhoz, hogy mindannyiszor Gyergyószentmiklós legyen a túra fő megállóhelye.
„Támogatók nélkül nem működne a Szent Anna-ház. Igazi nagy öröm számunkra, ha visszatérnek hozzánk az adományozók, mert ez azt jelenti, hogy átlátják, értékelik és segíteni szeretnék munkánkat” – köszönte meg a magyarországi adományt László Orsolya. Az autónyi tisztítószer, cipő, ruha és édesség átadása után a magyarországi motorosok mindenkit Szárhegyre invitáltak – gyerekeknek, nevelőknek és székelyföldi motoros társaiknak szolgálták fel az általuk készített két üstnyi pityókás tokányt. Az ebédet követően még egy ajándékkal előrukkoltak: motoroztatással tették felejthetetlenné az otthon gyerekeinek napját.
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…bejárhatom az egész világot, de mit használ nekem, ha a lelkem kárát vallja, ha nem tud valaki úgy rám nézni, mint egy gyermek az ő szeretett édesapjára. Sokkal fontosabb az, hogy valakinek az életében egyetlenek legyünk, mint az, hogy kötöttségek nélkül, saját kényünkre-kedvünkre, lelkileg magányosan barangoljunk életutunkon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 5. péntek, Fatime és Fatima napja van. Holnap Norbert és Cintia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Krisztus nélkül...

Krisztus nélkül nem hiszem, hogy az emberiség képes lenne a Földön tartósan békében élni, ezért az evangélium hirdetése, a misszió nem egy önszorgalomból vállalt „cserkészgyakorlat”, hanem az emberiség létért való küzdelmének szerves része.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube