Békésről kaptak adományt a gyergyószentmiklósi gyerekotthon lakói

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_bekesi_adomany_gyerekotthonnak19.jpgTartós élelmiszert, édességet és gyümölcslevet hoztak mikulásra Gyergyószentmiklós testvértelepüléséről, Békés városból, a Szent Anna Otthon lakóinak. 

2011 óta, évente több alkalommal is Gyergyószentmiklósra látogat az a Békés városi baráti társaság, amely felvállalta, hogy a testvértelepülésen rendszeresen összegyűjtik azokat az adományokat, amelyeket az ottani lakosság felajánl a dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett gyergyószentmiklósi Szent Anna Gyerekotthonnak. A Szent Miklós-napi ünnepre több kilogramm száraztésztát, szaloncukrot, valamint 140 liter gyümölcslevet hoztak.
Jelenleg 42 gyerek nevelkedik az otthonban, szinte minden korosztályban. 
 A mostani szállítmány mellett az augusztus 20. kenyérünnepen összegyűlt adományt is az otthon számára ajánlották fel a Békés városiak. Ebből az összegből háztartási gépeket vásároltak a gyerekotthonba. 
www.szekelyhon.ro
Fotó: Hegyi Zsuzsánna

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nekünk Isten szép, szent feladatot adott, céllal küldött e földre. A gonosz csábít, ostromol, és ha bűnbe estünk, ha elvesztettük a fejünket, nem lenne szabad a reményünket, a hitünket is elveszítenünk, feladva Isten adta szép céljainkat. Nem, az embernek olyannak kell lennie, mint a mesében a hétfejű sárkánynak, akinek ha levágják a fejét, helyette újabb három nő, és újból talpra áll. Ezt a talpra állást a keresztény ember a bűnbánat szentsége által tudja elérni. Ha, ne adj’ Isten, elvesztettük ártatlanságunkat, tiszta életünket, valamit, ami értékes, ami fény, ne essünk kétségbe, mert az Úr Jézus Krisztus, aki a bűn kivételével maga is megtapasztalta az emberi gyengeséget, kísértéseket élt át, képes a hónunk alá nyúlni és felemelni bennünket.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 28. kedd, Károly és Karola napja van. Holnap Adél napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 5/7

A következő történet nagyon sokat jelentett nekem:
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube