Négy gyergyói ökölvívó a magyar válogatottban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_godako23maj.jpgSzerbiában kedden kezdődik a 7. Junior Nations Cup nemzetközi ökölvívó viadal, ahol Magyarország válogatottjának a színeiben négy gyergyószentmiklósi sportoló is szorítóba lép.

Tét az Eb-re való kijutás.  Benedek Péter, Búzás Róbert, Mailát András és Sinka Botond is meghívót kapott a Magyar Ökölvívó Szakszövetségtől, hogy a válogatottban kesztyűt húzva képviseljék a magyar bokszot a Verbászon zajló versenyen. 
Amint azt Huszár Árpád, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub vezetőedzője elmondta, büszke a fiúkra, hogy az eddigi eredményeik alapján ott lehetnek a válogatottban, hozzátette, minden tekintetben meg is érdemlik ezt. A vajdasági viadal nemcsak ennek a versenynek az érmeiről szól. Az itt legjobban teljesítő sportolók vehetnek majd részt az Európa-bajnokságon a súlycsoportjukban Magyarország válogatottjában. Az első versenynapon két gyergyói bokszoló lép ringbe. Benedek Péter (junior 50 kg) a szerbiai Djordje Marcovic ellen küzd majd, míg Búzás Róbert (junior 57 kg) ellenfele a montenegrói Danilo Marcovic lesz.
www.sport.szekelyhon.ro