Gyulafehérvári köszöntő!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_20161225_160944.jpgGyulafehérvári házunk vezetőjétől kaptam egy szép levelet, melyet tisztelettel megosztok egy képpel, melyet szintén Böjte Lacitól kaptam!! Örvendek, hogy ö is megsejtette, hogy mennyivel becsesebb ajándék egy nagy család minden terhét felvállalva, azt becsülettel hordozni, mit kényelmes pihe puha ünnepecskét ülni!!  Imádságos szeretettel nekik is, de a többi általunk létrehozott családnak is kívánok áldott ünnepeket, egy olyan új esztendőt, melyben felelősségteljesen és bizalommal megfoghatjuk egymás kezét!!

Szeretettel,

Csaba t. 
Kedves Csaba testvér ! Kedves barátaim !
Karácsonykor megrendeztük az első "vén diák" találkozót. Már régóta gondolkodtunk rajta, hogy rendezzünk egy ilyen találkozót azoknak a gyerekeknek, akik itt nálunk nevelkedtek. Most az igény részükről is megfogalmazódottés meghívtuk a társaságot karácsonyra. A 12 év alatt eddig közel 100 gyermek fordult meg nálunk több-kevesebb ideig. Közülük nem mindenkivel tartjuk a kapcsolatot, van akit el sem értünk, de egy jó pár gyerek, egy részük igazából már felnőtt, sőt van egy jó pár családos (van már nyolc unoka is) rendszeresen tartja velünk a kapcsolatot. Mi is törekszünk erre amennyiben tehetjük, van olyan is aki szülőként tekint ránk...
A találkozóra eljöttek nyolcan, akik közül három család kisgyerekkel. Hát jó mozgalmas, előre furcsa volt a "felfordulás", mondtam is Emesének, hogy ilyent többé nem rendezünk karácsonykor...A bennem kialakult karácsonyi kép, miszerint a karácsony bensőséges, családias, békesség, csend, tisztaság, nyugalom és még sorolhatnám az évezredek alatt ráragasztott jelzőket, "díszeket"...összetörni látszott és ez kissé feszültséggel, félelemmel töltött el...
Ahogy telt az idő kezdett tisztulni a kép és világossá vált számomra, hogy igazából a történelmi karácsony sem a kényelmes meleg szobáról, nyugalomról, a finomabbnál finomabb ételekről, a feldíszített karácsonyfáról, a tömérdek ajándékról stb,stb szólt. Sőt Jézus későbbi élete sem volt valami, világi értelemben vett, nagy buli.
Nem volt könnyű mindenki számára jelen lennem, nem volt könnyű össze-egyeztetnem a fizikai családommal az ünnepet, egyszóval nem volt könnyű átértékelni a karácsonyt, de talán a nehézség, a diszkonfort világossá és értékessé tette, új értelmet nyert számomra !!! Az ember ezeket a dolgokat folyamatosan hallja, sőt vallja is, mégis a bensőnkben az elvilágiasított karácsonyra vágyunk, mondjuk is magunkban " elvégre megérdemeljük a várva-várt csendet, békességet"...mégis ha megadatik, hogy az ember megtapasztalja az igazit, a lényeget, teljesen más értelmet nyer, igazából így nyer értelmet az ÉLET ! 
Úgy nevelünk, hogy közben nevelődünk, úgy segítünk, hogy mi is segítséget kapunk, úgy próbáljuk irányítani gyerekeink életét, hogy a mi életünk is új irányokat, célt kap. Jó dolog össze tartozni, jó dolog e nagy családhoz tartozni !!!
Szeretettel kívánok békés, boldog, értelmes új esztendőt !!!  
B. Laci.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Krisztus szenvedésével nem szüntette meg az emberi fájdalmat, hanem annak értelmetlenségét vette el, általa tisztulhat, erősödhet emberségünk, szeretetünk, önfeláldozásunk. Kodály Zoltán valahogy így fogalmazott: „Életutunkon a keresztek olyanok, mint a kottában – felemelnek.” (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 16. hétfő, Edit napja van. Holnap Zsófia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus

(Jézus) szülei minden évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube