Sikeres jótékonysági bál Kisiratoson

ImageSzombat este a Kisiratoson működő két gyermekotthon – a dévai Szent Ferenc Alapítvány által alapított Pio Atya Gyermekotthona és az Irkater Alapítvány Ír Háza – lakói javára szerveztek táncmulatságot a helyi kultúrotthonban. 

A karitatív rendezvényben partner volt a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (KÖTÉL), amely a fellépők egy részét hívta meg, mint például a kaposvári citerazenekart, vagy a Karády Triót. A teltházas közönség örömére a kisiratosi Rónaság Citerazenekar, a Gyöngyvirág Néptáncegyüttes és a Férfikórus is fellépett, a sztárvendég a magyarországi mulatós zene képviselője, Csokis Tibi volt, aki hamar megtalálta a közös hangot a két otthon lakóival, és végül 40-50 gyerek vele együtt énekelt a színpadon.
Körülbelül 350-en vettek részt a nemes célt szolgáló bálban, és nagyon sokan adakoztak, vagy tettek felajánlásokat a gyermekotthonok javára. 2500-3000 lej gyűlt össze, ezenkívül különböző adományokat hagytak az önzetlen részvevők, akiket köszönet illet a segítségért – mondta Almási Vince polgármester. A két szociális otthonban hátrányos helyzetű családok gyerekeit nevelik és taníttatják. A polgármester szerint a közeli vagy messzi tájakról érkezett fiatalok a kisiratosi közösség teljes jogú tagjai, és az általános iskola diáklétszámát jelentősen gyarapítják.
Az aradi nagyközség testvértelepülésének, Pusztaszabolcsnak egy küldöttsége is kivette részét a segítségnyújtásból. A Pusztaszabolcsi Szabadidősport Egyesület és a kisiratosi Pro-Ki-Dor Egyesület szervezésében ugyanis szombaton öregfiúk-focimeccset rendeztek (a szakadó esőben rendezett kétszer 45 perces derbin a szabolcsiak bizonyultak jobbnak 3:2 arányban), s a játékosok és kísérőik is maradtak a bálra.

Pataky Lehel Zsolt,

www.nyugatijelen.com

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Amikor villanyszerelőként cineztünk, elengedhetetlen volt, hogy a rézdrótot savval lemarassuk, hogy teljesen tiszta legyen, mert csak akkor lehetett rendesen összeforrasztani. Ha bármi nem odavaló volt rajta, az lehetetlenné tette a tökéletes eggyé válást. Ha bennem nincs meg a kiüresedés szándéka, ha saját érdekeimhez, álláspontjaimhoz, elképzeléseimhez feltétlenül ragaszkodom, akkor a szeretetem „sántít”. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 15. szombat, Mária napja van. Holnap Ábrahám napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igaz, őszinte szó

Az Egyház, ahogy a hős forradalmárok is, kezdetben az igaz, őszinte szó erejében bíztak,ennek sikertelensége láttán erőszakot is alkalmaztak, szembeszálltak az igazságtalansággal.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube