Kolozsvári beszámoló

7 újoncot kellett befogadjanak a "vének". A 11 fiú befogadott 4-et, most mar 15-en lettek. A 9 lány meg 3-at. Ők most 12-en vannak.

 

Beszámoló!

A tegnap Kolozsvárra utaztunk Robival, az egyetemistákhoz. 7 újoncot kellett befogadjanak a "vének". A 11 fiú befogadott 4-et, most mar 15-en lettek. A 9 lány meg 3-at. Ők most 12-en vannak.

Pihenten, új erővel kezdik az új tanevet. Nagyon szépen elbeszélgettünk, terveztük a jövőt. A ház itt-ott javításokra szorul, amit a házban lakó fiúk is el tudnak végezni. Nagy lelkesedéssel fogadták Robi javaslatát, hogy október 21-én oda megy 2 napig és segít rendbe hozni a házat. Jól esett nekik, hogy megy egy felnőtt, aki komolyra veszi ötleteiket, s nem csak irányitani fogja őket, hanem segít is.
Ennyi lánnyal a lány fürdőt is át kellene rendezni. Volna is ötletünk, csak egy jótevőt kellene keresni, aki kád helyett zuhanyzót tesz, megjavítja a vízvezetéket, kettőbe osztja a fürdőt, stb.

Felajánlottam nekik, hogy személyesen fogom levinni azt a pénzt, ami minden hónapban jár nekik. Elképesztett, hogy mennyire örültek neki. Azt mondták, akkor együtt költsük el. Együtt fizessük ki a közköltségeket, együtt menjünk vásárolni, amire szűkségük van együtt vegyük meg, természetesen a megmaradt pénzből. Kiérződött, hogy mennyire igénylik időnként egy felnőtt jelenlétét, akivel megoszthatják örömüket, bánatukat, tanácsot kérhetnek. Felnőttek, de meg gyerekek.
Egyeseknek, igaz, döcög egy kicsit a tanulmányuk. Ezt most felmértük, és próbáljuk megoldani. Ha nem megy, a téli vizsgaidő után meg beszélünk erről.

Jól esett ott lenni, jól esett látni a rendezettséget, jól esett látni, hogy komolyabb  zsummogás nélkül befogadták az újakat.

 

Palkó Ceci

Kolozsvár, 2006 szeptember 28.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A hivatások között nincs rangsor: nem mondhatjuk, hogy ez értékesebb, emez pedig kevésbé az. A kertben sokféle virág van, mindenik a maga színes szirmaival, csodás illatával dicséri az Istent.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 29. péntek, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Minél inkább élő az Egyház...

Minél inkább élő az Egyház, annál inkább közösség, annál inkább katolikus.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube