Kolozsvári beszámoló

7 újoncot kellett befogadjanak a "vének". A 11 fiú befogadott 4-et, most mar 15-en lettek. A 9 lány meg 3-at. Ők most 12-en vannak.

 

Beszámoló!

A tegnap Kolozsvárra utaztunk Robival, az egyetemistákhoz. 7 újoncot kellett befogadjanak a "vének". A 11 fiú befogadott 4-et, most mar 15-en lettek. A 9 lány meg 3-at. Ők most 12-en vannak.

Pihenten, új erővel kezdik az új tanevet. Nagyon szépen elbeszélgettünk, terveztük a jövőt. A ház itt-ott javításokra szorul, amit a házban lakó fiúk is el tudnak végezni. Nagy lelkesedéssel fogadták Robi javaslatát, hogy október 21-én oda megy 2 napig és segít rendbe hozni a házat. Jól esett nekik, hogy megy egy felnőtt, aki komolyra veszi ötleteiket, s nem csak irányitani fogja őket, hanem segít is.
Ennyi lánnyal a lány fürdőt is át kellene rendezni. Volna is ötletünk, csak egy jótevőt kellene keresni, aki kád helyett zuhanyzót tesz, megjavítja a vízvezetéket, kettőbe osztja a fürdőt, stb.

Felajánlottam nekik, hogy személyesen fogom levinni azt a pénzt, ami minden hónapban jár nekik. Elképesztett, hogy mennyire örültek neki. Azt mondták, akkor együtt költsük el. Együtt fizessük ki a közköltségeket, együtt menjünk vásárolni, amire szűkségük van együtt vegyük meg, természetesen a megmaradt pénzből. Kiérződött, hogy mennyire igénylik időnként egy felnőtt jelenlétét, akivel megoszthatják örömüket, bánatukat, tanácsot kérhetnek. Felnőttek, de meg gyerekek.
Egyeseknek, igaz, döcög egy kicsit a tanulmányuk. Ezt most felmértük, és próbáljuk megoldani. Ha nem megy, a téli vizsgaidő után meg beszélünk erről.

Jól esett ott lenni, jól esett látni a rendezettséget, jól esett látni, hogy komolyabb  zsummogás nélkül befogadták az újakat.

 

Palkó Ceci

Kolozsvár, 2006 szeptember 28.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A gonoszt, a sötétet nem Isten teremtette. A sötét a fény hiánya, a gonosz a szeretet hiánya. A gonosz lélekben nincs jelen a szeretet, az Isten, mert tudatosan kizárja Őt. Isten senkitől nem vonja meg áldó fényét, mi magunk zárkózunk be a fény elől, választjuk a sötétet. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Egyház azt tanítja

Az Egyház azt tanítja, hogy a Szűzanyát Isten testestől-lelkestől felvette az égbe.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube