Beszámoló Kovásznáról

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Kovasznai-otthonunkban/viewsize/p1150132.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Kovasznai-otthonunkban/viewsize/p1150132.jpg'

p1150132.jpgSzeretnénk beszámolni a 2010-2011-es tanévben elért eredményeinkről, örömeinkről és minden eseményről, ami velünk történt az elmúlt időszakban.

Kedves Csaba testvér!
Szeretnénk beszámolni a 2010-2011-es tanévben elért eredményeinkről, örömeinkről és minden eseményről, ami velünk történt az elmúlt időszakban.
Istennek hála, mindenki egészségesen eljutott a tanévzáróig, volt egy sikeres vakbél műtétünk, több gyerek is szemüveget kapott és van, akinél lelkes orvos csapat kiszűrt bizonyos problémákat, amiket sikerült lassan-lassan megoldani. Több gyerek járt fogorvoshoz is, a higiénia terén is előrébb haladtunk.
Októberben almaszedésre voltunk hivatalosak, a polgármester úr nekünk adományozta almás ligete minden termését. Nagy mennyiségű pityóka és káposzta adomány töltötte meg a pincénket és sok finom savanyúságot, lekvárt is sikerült eltenni.
Részt vettünk a szokásos téli kovásznai kórus találkozón, jubileumi kórus találkozóra is hivatalosak voltunk, valamint énekeltünk a március 15-ét megelőző szónoklat versenyen is. A Karácsonyi előadásunk, melyre támogatóinkat, a gyerekek tanárait, rokonait is meghívtuk, sikeres volt, első ízben adtunk elő egy Betlehemes játékot.
Fogadtuk a Mikulás bácsit és csapatát, rajzainkat elvitték, elbírálták és úgy gondolták, hogy megérdemeljük, hogy díjat nyerjünk:jóvoltukból el tudtunk menni kirándulni az összes gyerekkel Csíksomlyóra. Nagy élmény volt, sokan közülünk most voltunk először ezen a Szent helyen.
A tanév folyamán szerveztünk csocsó, azaz asztali foci-bajnokságot és asztali tenisz bajnokságot is. Házunk zenekara elő zenét szolgáltatott a maszka bálunkon. Egész évben a gyerekeknek lehetőségük volt kórus órákra járni, részt vehettek a furulya, gitár, orgona tanfolyamokon is. A tanév második felében foci és röplabda edzéseket is szerveztünk.
Lányaink remekeltek a kézimunka terén, gyönyörű Karácsonyi és Húsvéti keresztszemes üdvözlőlapokat készítettek, melyek segítségével sok jókívánság és köszönet utazott el postán keresztül jótevőinkhez, szerte a világban.
Minden évben közösen munkáljuk meg a konyha kertünket, vágjuk föl a téli fűtéshez szükséges fát, mindenki ügyesen segít, erejéhez mérten. Minden héten, közmunka keretében szépítettük környezetünket. Új virág ágyások kerültek udvarunkba és egy gyönyörű, fa baba házzal is gazdagodtunk.
Sok jeles esemény történt még velünk, hisz Szent László ereklyéje előtt mi is térdet hajthattunk, részt vehettünk a győri szeretet napokon. Házunkat több ízben is meglátogatta az állam elnökének felesége, a magyar konzul felesége, Pápa város küldöttsége, szombathelyi angyalok csomagot küldtek nekünk és Pécsről is érkeztek angyalok hozzánk. Keresztszülők látogattak meg és adományaikat hozták, békéscsabai polgárőrök döntöttek úgy,hogy támogatnak minket.
Házunk ablakai megújultak, lelkes emberek disznót vágtak számunkra. A padláson a cserepeket átforgattuk,a tető szerkezetet megerősítettük, szintén adományokból.
A Szent Gellért Lovagrend tagjai bográcsot főztek nekünk, gyereknapra, mi cserébe bevontuk őket vetélkedőinkbe.
Beiratkoztunk képzésre, megkaptuk az akkreditálást, rendbe tettük a gyerekek papírjait. Tartottuk a kapcsolatot a tanárokkal, tanítókkal, rendszeresen részt vettünk a szentmiséken, gyóntunk, áldoztunk.
Szemétszedési akciót szerveztünk, a Tündérvölgy egy részét tisztítottuk meg. Azért választottuk ezt a helyet, mert ide sokat járunk kirándulni, szalonnát sütni, sőt még egy éjszakát is ott töltöttünk, a szabad ég alatt, tűz mellett, mint a túlélő filmekben.
Az elmúlt tanévben rengeteg jó dolog történt velünk, a gyerekek részt vettek sok iskolai tantárgy versenyen, bebizonyítva, hogy mi is tudunk jól teljesíteni. Sok jó ember támogatott minket, akár anyagi segítséggel, akár munkával, akár jó szóval. Volt egy tünemény önkéntesünk, akitől sok szépet kaptunk: türelmet, pontosságot, játékos kedvet, rengeteg mosolyt és kedvességet. Volt, aki minden hónapban, kicsiny nyugdíjából élelmet hozott nekünk, volt, aki egy kocsi fát, volt, aki tojást, mindenki lehetőségeihez mérten! Az iskola szülői bizottsága, tanári kara gyűjtést rendezett nekünk decemberben, egy évre való liszt, cukor, olaj és egyebek kerültek be konyhánkra. Van, aki táboroztatni fogja gyerekeinket, van, aki ide jön és átadja tudását nekünk.A fagyigyár jóvoltából sok finom nyalnivaló került asztalunkra.
Ide vándorolt egy úszómedence hozzánk, nem várt tanévzáró mise részesei lehettünk, köszönjük, Csaba testvér!
Hosszúra sikeredett ez a beszámoló és így sem teljes, biztosan sok minden kimaradt belőle.
Sok embernek kellene megköszönni azt, hogy jó volt velünk, de nem tudnánk név szerint mindenkit felsorolni.
Hála és köszönet mindenkinek, aki valamilyen formában segített nekünk, Isten adjon ezer annyit és ráadásul hitet, reményt és szeretetet szívükben. Hála az alapítvány minden tagjának, aki papír munkával, pénzzel, imával vagy bármivel segített! Köszönet azoknak, akik az élet ezer baja között tudtak időt és anyagiakat szakítani ránk!
Köszönjük az értünk tett bármilyen áldozatot!
Hála és köszönet azoknak is, akik nehéz perceket okoztak nekünk, általuk gyakorolni tudtuk a megbocsátás és a szeretet erényét!
A legnagyobb hálával Istennek tartozunk, aki ellátott minket minden földi és mennyei jóval! Hála a csodálatos gyerekekért, akik bearanyozzák napjainkat, hála a jó munkatársakért, akikre számítani lehet, a nap bármelyik órájában, hála mindenért! Köszönjük ,Uram, hogy nem hagytál el minket!
Szeretettel,
Noémi és István