Gondolat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_hoviragcsokor011.jpgA világ legbonyolultabb és legmodernebb üzemében, az emberi agyban születnek a gondolatok. Egyszer csak kipattannak, mint tavasszal az élettől duzzadó bimbók.

Szelídek vagy vadak, merészek vagy szerények, világmegváltóak vagy egy személyre szólóak. Születnek fájdalmat okozva, tettre serkentően. Születnek eleve halálra ítélve vagy diadalra kiszemelve. Honnan jön és hová megy a gondolat? Miért születik és hová lesz? Van valahol egy hely, ahová összegyűl minden gondolat?Ahol reménykedve vár, hogy talán majd egyszer újra kelleni fog, előveszik és tovább szövik?
Vannak napok, amikor csodálatos gondolatok támadnak bennem és alig győzöm lejegyezni őket, máskor meg telnek a drága órák, napok és semmi épkézláb, valamire használható dolog nem jut eszembe. Érzem, hogy többet kellene beszélgessek a körülöttem lévőkkel, de a gondolat elbújt és nem találom. Istent kellene dicsőítsem szép szavakkal, remek gondolatokkal, metaforákkal és jelzőkkel, hisz minden, ami szép, az Tőle származik. Mégis némák ajkaim, képtelenek szóvá formálni sovány, kicsi, fejletlen gondolataimat.
És akkor csak állok némán, szótlanul, agyamban semmi új, de a szívem...a szívem tudja, hogy nem kell sem szó, sem gondolat, csak hit. Felnézni a feszületre és ámulni ezredszer, hogy létezik ekkora szeretet, hogy meg vagyok váltva, hogy van örök életem! Nem győzhet le sem betegség, sem rosszindulatú beszéd, sem munka, sem fáradság, sem szomorúság, sem halál. Mert örökségem Jézus áldozatából fakad. Az Ő szeretete átemel a földről az éteren át az örökkévalóság. Ott elenyészik minden gondolat, az is, amely meg sem született még. Belesimulunk Teremtőnk tenyerébe és csak az lesz jó, amit Ő mond, amit Ő gondol. Nem lesznek terméketlen napok, bűnős hajlamok, átkok és kibeszélések.
Támadt egy gondolatom: kezdjünk felkészülni arra, hogy szemtől szembe lássuk Atyánkat. Ma? Holnap? Ötven év múlva? Nem számít! Készüljünk!
Kolozsi Noémi Bernadette,
Kovászna
2013.02.07