Találkozás Jézus Krisztussal - A Szentlélek eljövetele -

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Csiksomlyo-2013/viewsize/DSC_7701.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Csiksomlyo-2013/viewsize/DSC_7701.jpg'

DSC_7701.jpgMint minden évben, idén is megrendezték a csíksomlyói búcsút. A nevelőnénivel és a kántorbácsival az idén másodszorra mentünk el együtt a búcsúra. A lányok nagyon örvendtek, hogy elmehettünk, hisz ez az egyik legszebb ünnep az egyház életében.

Az indulás előtt mindenki próbált jobban odafigyelni a lelki tisztaságára. Sok ember szeretne eljutni Csíksomlyóra, de nincs lehetősége rá vagy anyagilag vagy azért, mert beteg. Mi, a lányok próbáltunk anyagilag besegíteni, úgy, hogy könyveket adtunk el, bár nem sok szerencsével jártunk. A nevelőnéni azt mondta, hogy úgyis elmegyünk, akárhogy is lesz és teljesítette igéretét.
Elérkezett a pénteki nap, az indulás ideje. A kántorbácsi és néhány lány elindult kocsival, a nevelőnéni a többi lánnyal vonattal. Én is a vonatosokkal mentem, de néhány nem várt meglepetésben volt részünk. A vonatállomáson, Sepsiszentgyörgyön azt mondták, hogy a vonat csak Sepsi-Bükkszádig megy. Ebben a pillanatban nem is tudtuk, hogy mit csináljunk. Majd arra a döntésre jutottunk, hogy elmegyünk Bükkszádig, onnan majd gyalog elindulunk. Körülbelül tíz kilométer gyaloglás után a kántorbácsi a kocsijával utánunk jött. Útközben imádkoztuk a Rózsafüzért és Mária énekeket énekeltünk. Amikor megérkeztünk, a csíksomlyói Szent István gyermekotthonban szállásoltak el. Tavaly is, az idén is a ház kápolnájában aludtunk. Felemelő élmény volt, hogy két éjszakát a szentségi Jézussal tölthettünk! Elmentünk a templomba, ahol szentmiséken vettünk részt, felmentünk a Szűz Anyához, este virrasztottunk. Felmentünk a Kálvárián és elvégeztük a kereszt útat. Más is csatlakozott hozzánk. Énekeltünk, imádkoztunk és átéltük Jézus szenvedéseit. Minden stációnál saját szavunkkal mondtuk el, hogy mi is történt Jézussal, aki ártatlanul szenvedett a mi bűneinkért. Leírhatatlan élmény volt a Csíksomlyói búcsún részt venni. Több százezer ember zarándokolt a két Somlyó hegy közti nyeregbe, hogy megpróbálja megérteni a Pünkösd lényegét, a Szentlélek eljövetelét.
Véleményem szerint az ember addig sohasem lesz boldog és a világ sem teheti boldoggá, ha nem találkozik Jézus Krisztussal. Lelkileg feltöltődtem és közelebb kerültem Jézushoz, és rájöttem, hogy a szeretet mennyire pótolhatatlan egy ember életében. Úgy érzem, hogy szükségem van Jézus Krisztus jelenlétére, magam jöttem rá, hogy nélküle igazán semmik vagyunk. Ha hiszünk benne, akkor igazán boldogok leszünk.
A Csíksomlyói búcsúnak a mottója „ Boldog vagy, mert hittél! ” Ez a mondat örökké visszhangozni fog bennem és meg fogja erősíteni hitemet!
Hiszem, hogy az idők folyamán mindenki megérzi majd a benne és embertársaiban élő Krisztus szeretetét, „ Már nem én élek, hanem a Krisztus él bennem! ”( Gal 2,20 )
Én bízok abban, hogy a csíksomlyói Szűz Mária az embereket közelebb fogja hozni Jézushoz és nem fogja engedni, hogy bárki is elvesszen azok közül, akik hisznek.
Köszönöm a Gondviselű Jóistennek, Jézusnak, a Szentléleknek és Szűz Anyának, hogy idén is részt vehettünk a csíksomlyói pünkösdi búcsún.
Bocírnea Edina –Elvira   
Kovászna                 
2013.05.20