Petrozsényi beszámoló 2007

ImageKedves Csaba testvér és munkatársak!

Csodálatos napunk volt ma! Ma zártuk a tanévet, hihetetlenül jó eredményekkel! Minket is meglepett, mert nagyon sok jegy csak most került be a naplóba, illetve a végeredmények ma lettek tisztázva.


Szóval, a 41  bentlakó diákunk közül, 29 díjat kapott. Ebből 11 első díj, 9 második, 5 harmadik, a többi dicséret. Nagyon, nagyon boldogok vagyunk, mert a legelevenebb rosszcsont is, Sanyika, matekből jelesre zárt.

 

Reggel az iskolások léptek fel, délután a kicsik. Annyian vagyunk, mint a rosta lika, nem is férünk be egyszerre a tornaterembe, ez így prímán sikerült, külön óvi, külön iskola.

 

Rengeteg virágot kaptunk, úszott a virágtengerben a munkatársaim boldog arca. Nemcsak a gyerekek kaptak díjat, minden nevelőnéni és szakácsnéni is kapott, ezek a gyerekek maszekoltak valahol szép elismerő okleveleket azoknak a néniknek akiket nagyon szeretnek. Nagyon, nagyon boldog vagyok!

Ebben a tanévben összesen 242 gyerek tanult az óviban, iskolában. Ebből 92 óvis, a többi meg diák. A 150 diákból 40 bentlakó, 32 napközis. A 92 óvisból 47 bentlakó, 24 napközis. Összegezve, a nevelők gyerekeivel együtt, 87 bentlakónk és 54 napközisünk van, azaz 142 gyerekre viselünk gondot. Erre a 142 gyerekre 9 nevelő vigyáz, 6 családos nevelő, 2 napközis és egy pótnevelő, aki tulajdonképpen minden családba besegít, miután nagyon népesek nálunkfelé még mindig a családok.

 Nagyon nehéz volt ez az év, ennek ellenére, minden munkatársam továbbra is vállalni szeretné az édes terhét.

 

Annyira színes is volt ez a tanév, hogy reggelig írhatnám a beszámolót róla. Volt október 6.-ka, volt pásztorjáték, tantárgyolimpia, legalább tíz vetélkedő a kisebb iskolásoknak, rengeteg bábszínház, háznál is és a Nemzetiben is volt,.... ami a legszebb esemény   az talán a tiz gyerekünk elsőáldozása volt.

 

Még mindig udvartalanok vagyunk, de annál többet rándulunk a hegyekbe, hiszen olyan közel van! Május minden egyes napsütéses hétvége egyben szalonna avagy miccssütéses hétvége is volt. Leirhatatlan volt a gyerekek öröme!

 

Idén nem dúlt semmilyenféle járvány, Hálistennek! Még azt is megemliteném, hogy egyre több keresztszülő látogatja meg személyesen a gyerekét, egészen jól müködik ez a fajta kapcsolat.

 

Ugyancsak ebben a tanévben helyezték el az első tiz gyermeket nálunk, hivatalosan, államilag elismert gondozásba, úgy néz ki, a következő kb. 25 gyermek helyzetét is jóváhagyják.

 

A nyár legfontosabb eseménye ami körül fog forogni a ház élete, a külső falak rendbehozatala, illetve a többi tatarozás.

 

Még sok gyerek várja hogy befogadjuk,meglátjuk, hogyan alakul a nyári épitőmunka .

 

Ezennel minden kedves munkatársamnak kellemes vakációt és jó pihenést kivánok!

 

Jézus Szentséges Szivének nagycsapata nevében

Éva

 

Image 

 

Image 

 

Image 

 

Image 

 

Image