Árkosi kismamaotthon

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Nagycsaladosok_anyukk.jpgSzeretnék egy pár sort írni a kismamaotthon mostani életéről. Ahogy tudod decembertől áprilisig bezártuk a kismamaotthont. Ez idő alatt felújítottuk: szobák, ajtók festése, új függönyök, szőnyegek és az ágyba új matracok kerültek és stb…. A kerítést megjavítgattuk és újra lefestettük. Megújult a kismamaotthon.

 
 
Kedves Csaba testvér!
Nagyon hálásak vagyunk neked, azért, hogy az elmúlt évek alatt, a kismamaotthonról gondoskodták és sokszor megtapasztalhattuk atyai szeretetedet. Az évek alatt ide befogadott anyukák és gyermekek nevében is köszönetet mondunk neked, mivel tudom, milyen sok gonddal jár az, hogy mindig minden meglegyen az alapítvány házainak. Sokat utazol és fáradsz értünk, hiszem, hogy a jó Isten áldását és szeretetét már most megtapasztalod.
Szeretnék egy pár sort írni a kismamaotthon mostani életéről. Ahogy tudod decembertől áprilisig bezártuk a kismamaotthont. Ez idő alatt felújítottuk: szobák, ajtók festése, új függönyök, szőnyegek és az ágyba új matracok kerültek és stb…. A kerítést megjavítgattuk és újra lefestettük. Megújult a kismamaotthon.
Április elsején újra beindult az élet. Április 12-én ünnepeltük a kismamaotthon kápolnájának búcsúját. Erre az alkalomra Jakubinyi érsek atyát hívtuk meg, aki papok, szerzetesek és hívek jelenlétében megáldotta újra a kismamaotthont.
Jelenleg öt anyuka és öt csecsemő van a házban. A legfiatalabb 19 éves, akinek egy három hónapos gyereke van. Elég nehéz körülményekből érkezett, de nagyon szépen gondoskodik gyerekéről és nagyon szereti. Egy másik anyuka sok helyen hányódott már, hajléktalan szállóban is lakott, jóformán senkije és semmije nincs, csak egy gyönyörű szép fiacskája, akiért mindent megpróbál tenni. A harmadik anyukának négy gyereke van, de a legkisebbel került hozzánk, aki kilenc hónapos. Nagyon sok szenvedés volt ennek az anyukának az életében és ez látszik rajta. A negyedik anyuka otthagyta az élettársát, mivel nem tudtak egymással kijönni és sokat veszekedtek. Van egy kis fia, akiért érdemes számára élni és harcolni. Az ötödik anyuka mivel igent mondott az életre és nem az abortusz mellett döntött, egyedül maradt, az élettársa elhagyta. Gyermeke már másfél éves és nagyon boldog, hogy igent mondott rá, mivel ez lett életének értelme.
Ezeken az anyukákon kívül még körülbelül hét anyukának segítünk ( pénz, ruha, gyógyszerek, élelem), akik kiköltöztek tőlünk és nehéz helyzetben vannak.
Minden héten vannak rendszeresen szentmisék az otthonban, amelyen az anyukák és csecsemőik is részt vesznek Törekszünk arra, hogy lehetőséget adjunk lelki beszélgetésekre is, ha igény van rá.
Számunkra az a fontos, hogy lelkileg meggyógyuljanak, megerősödjenek, és megtanuljanak bízni a jó Istenbe, aki szereti őket. Mindig nagy öröm számomra, az ha ez a folyamat elindul és látom, hogy kisimulnak az arcok és a béke megjelenik egy- egy szívben. A kiengesztelődés szentsége nagy segítség számunkra és a nehéz helyzetben lévő anyák számára is. Azt tapasztaltam az elmúlt évek alatt, hogy aki ezt igénybe vette és rendezte az életét kivirágzott mind egy virág, új életet kezdett és erőre kapott.
Sok minden csinálunk közösen az anyukákkal, de a legfontosabb amire odafigyelünk, az a gyermekük. A csecsemő sok gondoskodást igényel és több időt kell rá fordítani, mint egy nagyobb gyerekre. Időnként, amikor az öt gyerek elkezd sírni, hála Istennek nem egyszerre, olyan, mint egy orgona koncert.
Hát ezeket tudtam most írni. Hálás köszönet mindenért.
A napokban elkészült a videó, szerintem nagyon jól sikerült. Elküldtem az Udóéknak, de megkértem őket, a személyi jogok védelme miatt ne tegyék ki nyilvános oldalra. Ha gondolod neked is elküldhetem.
Szeretettel 
Regina n.